Jdi na obsah Jdi na menu

Exkurze do Prahy

20. 6. 2007
Exkurze do Prahy

 

22.května 2007 se žáci 7.ročníku spolu s jedovnickou školou vydali na exkurzi do Prahy.

Museli jsme brzo vstávat, jelikož odjezd byl plánovaný na 5.45 hodin z Lipovce. Nasedli jsme a vyrazili do Prahy. Cestou jsme nabrali již zmiňované žáky ze ZŠ Jedovnic, kteří se akce zúčastnili s námi. Jako doprovod s námi jela paní učitelka  Mgr. Renata Hédlová. Obrazek

  Za tři hodiny jsme byli v Praze. Žáci z Jedovnic šli na Václavské náměstí a my jsme jeli kousek dál až do Zoo v Praze. Bylo velmi horko, ale nám to nevadilo. Nejdříve jsme  prošli celou zoologickou zahradu. Viděli jsme velmi zajímavá zvířata jako je lev, tygr, levhart a další kočkovité šelmy. Narazili jsme také na býložravce, na nejvyšší zvíře žirafu a také jsme viděli nejtěžší zvíře slona. Také jsme nemohli zapomenout na pavilon s gorilami a viděli jsme tam mládě Moju.

            Až jsme si prohlídli celou  ZOO, nasedli jsme na „šalinu“ a jeli jsme k metru. Odtud jsme dojeli metrem až na Václavské náměstí. Tam jsme viděli Václava na koni. Zde nás zastihl déšť, ale naštěstí nebyla zima, takže nám to nevadilo.

            A pak jsme vyrazili na ubytovnu. Docela nám dlouho trvalo, než jsme ubytovnu našli.

           Druhý den jsme navštívili Pražský hrad. Řekli jsme si o něm různé zajímavosti a povídali jsme si o Vladislavském sálu. Z venku jsme se podívali na chrám svatého Víta, ale dovnitř jsme nešli, jelikož tam byly velké fronty. Prošli jsme Zlatou uličkou a v poledne jsme obdivovali výměnu stráží. Pak jsme procházeli Malostranské  náměstí a došli jsme až k chrámu svatého Mikuláše. Metrem jsme se potom přepravili ke kinu 3D. Zde nám promítli film o mořském světě a po skončení jsme jeli zpátky na ubytovnu.

ObrazekDalší den nás autobus zavezl do Kutné Hory. První netradiční památkou byla kostnice v Sedlci. Netradiční byla v tom, že celý kostel byl vyzdoben kostmi asi ze 40 000 lidí. Velkou legraci jsme prožili na bobové dráze. Odjeli jsme čtyři  jízdy a vydali se  k chrámu svaté Barbory. Odtud jsme se šli podívat do muzea, kde jsme viděli, jak pracovali dříve havíři. A také jsme si prohlédli důl, kde se získávalo stříbro. Byla tam tma, a proto jsme si každý vzali svítilnu. Oblékli jsme se do kuten, abychom se nezašpinili a nasadili jsme si na hlavu helmu a vydali se dolů. Po prohlídce jsme již ujížděli  k domovu. Byl to velice pěkný výlet. Hodně jsme se toho dozvěděli. Ještě bychom se tam vrátili.

                 Žáci 7.ročníkuObrazek