Jdi na obsah Jdi na menu

Požární ochrana - 2.třída

7. 4. 2007

POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ - práce žáků 2.ročníku

 

 

 

           

 

Ráda bych byla hasičkou. To povolání se mi líbí právě proto, že je nebezpečné. Hasit oheň na střeše, v zimě pomáhat, když na někoho spadne strom. V televizi sleduji, když hasiči zachraňují ohrožené lidi. Vytahují děti z bazénu, když se topí, vyhledávají lidi zapadlé pod zbořeným domem nebo je pomáhají dostat z nabouraných aut. Ale taky třeba zachrání kočičku, která se nemůže dostat se stromu.

            Ještě mají také krásné auto s houkačkou a hezké oblečení a helmy. Jsou moc potřební. Jednou budu možná jako oni.

Petra Ryšánková (Studnice)

 

 

 

 

            Na hasičích se mi líbí úplně všechno. Nejvíc to, že zachraňují lidi a při povodních odčerpávají vodu. Ale taky to, že vyprošťují letadla a odhrnují sníh ze střech, aby se nepropadly. Moc se mi líbí, jak shánějí dohromady sbor sirénou, než odjedou pomáhat.

            Aby jim všechno šlo dobře, běhají po hřišti a cvičí. Ale to zaměstnání je nebezpečné, někdy jak v hororu. Jejich uniformy a helmy jsou krásné, protože mají pestré barvy. Ale nejhezčí je ta hasičská písnička !!! Hoří, hoří …

Filip Keprt (Lipovec)

 

 

 

 

Mně se líbí povolání hasičů, protože pomáhají. Opravují střechy po vichřici, pomáhají lidem, kteří by jinak uhořeli v nějaké hořící budově. Ale ty jejich akce! Třeba v tom pořadu „112“. To mě baví moc! Třeba jak hasí požáry. Já chci být taky hasičem. Chodím do tělocviku a pohybových her, abych měl dobrou fyzičku. A až budu hasičem budu mít krásnou uniformu. Hasičům moc fandím, jsou fakt dobří, protože porazí každý požár a vždycky vyhrají .

Jan Kolmačka (Lipovec)