Jdi na obsah Jdi na menu

Florbalové soutěže - 2008

14. 2. 2008

Turnaj Cirsium - starší chlapci - leden 2008Obrazek

V letošním roce se utkali starší chlapci 25.ledna 2008 v ZŠ Jedovnice, která se ujala pořadelské role. Naši školu reprezentovalo 10 chlapců, z nichž 8 žáků bylo ze 7.ročníku, což ještě patří do kategorie mladších žáků. Naši borci postupně hladce porazili Ostrov 3:1, favorizovaný Sloup 4:1 a ve finále rozdrtili Křtiny 5:2 a stali se vítězi celého turnaje.

Děkujeme všem florbalistům za perfektní hru, sportovní zaujetí a vzornou reprezentaci školy v tomto kolektivním sportu. Zvláštní poděkování a obdiv patří Honzovi Sedlákovi z Lipovce, který vstřelil celkem 11 branek z našich 12!!. Je to opravdu sportovec tělem i duší a daří se mu ve všech sportech, do kterých se zapojí. Patří k opravdovým sportovním talentům a nadějím a my si jen budeme přát, aby se jeho sportovní výkonnost ještě zlepšila. Poděkování patří i panu učiteli Vymazalovi, který chlapce připravuje a na všechny sportovní soutěže pravidelně doprovází.

Složení družstva: Š.Zouhar, J.Horáček, O.Novotný, J.Grim, L. a F.Musilovi, J.Sedlák, O.Ryšánek, R.Kučera, M.Ryšánek.

 

KRAJSKÉ FINÁLE STARŠÍCH DĚVČAT

Již druhým rokem se našemu dívčímu družstvu podařilo probojovat se do krajského finále a uspět tak, jako vloni. Letošní finále probíhalo 12.února 2008 v Blansku za účasti florbalových družstev dívek z celého Jihomoravského kraje. Do krajského finále postoupilo 6 nejlepších družstev ze všech okresů kraje.

Naše škola dosáhla opět neskutečného úspěchu, když v tak náročné konkurenci obsadila nádherné 3.místo v rámci celého kraje! Postupně jsme porazili pozdějšího vítěze Kuřim 2:1, dále Klobouky u Brna 4:0. V semifinále jsme těsně prohráli se Sloupem 2:3 a v boji o 3.místo jsme porazili Brno-Lerchova 3:2.

Nejlepší střelkyně našeho družstva byly Andrea Sedláková z Lipovce se 6 brankami a Romana Čtvrtníčková z Lipovce s 5 góly.Obrazek

Soupiska družstva: A.Sedláková, R.Čtvrtníčková, L.Koníčková, S.Průchová, B.Šenková, V.Petrášová, Z.Landlová, V.Hudcová, J.Průchová, M.Plisková.

Tato děvčata dělají neskutečně dobré jméno naší malé vesnické škole, protože se v krajském finále ocitli již druhým rokem s výborným výsledkem. I zde ovšem nesmíme zapomenout při poděkování na trenéry a pedagogy- Mgr.P.Vymazala a Mgr.R.Hédlovou, která přesto,že již v naší škole neučí, pravidelně vede kroužek florbalistek na naší škole a děvčata doprovází na všech soutěžích.

 

Okresní finále mladších dívek - březen 2008

27.března se naše škola účastnila okresního finále ve florbalu mladších dívek. Jakmile někam přijede lipovecká škola, tak je to postrach pro všechny ostatní školy a tak to bylo i tentokrát. Z osmi finálových škol skončila ta naše na jasném 1.místě a stala se nejlepší školou okresu Blansko. Postupně jsme odehráli tyto zápasy:

  • Lipovec - Sloup 3 : 3
  • Lipovec - Rájec 2 : 1
  • Lipovec - Lysice 6 : 1
  • semifinále Lipovec - Letovice 4 : 2
  • finále Lipovec - ZŠ Salmova Blansko 4 : 3

Poděkování patří za vzornou reprezentaci družstvu ve složení: L.Jurasová, P.Zouharová, D.Škvařilová, P.Ševčíková, N.Basovníková, S.Kuchařová, A.Marková, J.Hudcová.