Jdi na obsah Jdi na menu

Lyžařský výcvik 2008

25. 3. 2008

Lyžařský výcvik 2008

 

 

 Obrazek

 

            Každým rokem pořádá naše škola lyžařský výcvik na oblíbené místo Nová Seninka v oblasti Staroměstska. V této oblasti je soustředěno několik menších lyžařských středisek, proto lze kombinovat jejich návštěvu v závislosti na sněhových podmínkách. V dosahu jsou i střediska jako Ramzová, Ostružná, Petříkov nebo Přemyslov. V tomto roce jsme se spojili s ZŠ Jedovnice, protože i na tak velké škole je čím dál méně zájemců o hory. Vše je to především o penězích........

            Se sněhem je to rok od roku horší, ale i letos na nás ještě nějaký zbyl. Účastníci lyžovali každý den v areálu Skitech Kunčice a poslední 2 dny jsme absolvovali lyžování na Paprsku. Bohužel poslední den nám kvůli vichřici, mlze a sněžení lyžování pokazil, stejně tak konání závodů, na které se děti těšily. Hlavně, že byl celý týden sníh a nemuselo se místo lyžování chodit na turistické výlety.

            Spojení žáků naší školy s ZŠ Jedovnice se ukázalo jako velmi dobrá varianta. Všichni spolu dobře vycházeli, jak na svahu, tak i na chatě, při vycházkách, prostě všude. Co se lyžování týká, všichni naši žáci si zaslouží pochvalu za neustále se zdokonalování v technice. Je třeba hlavně vyzdvihnout Honzu Horáčka a Pavlínu Zouharovou ze 7.třídy, kteří jeli na lyže jako úplní začátečníci, a během dvou dnů zvládli vše potřebné k tomu, aby se zařadili do zkušenějších družstev. Další uznání patří Honzovi Musilovi z 8.třídy, který svou obětavostí zabránil případnému zranění malého dítěte na svahu.

            Mimo hlavní výcvik jsme připravili pro děti turnaj ve stolním tenise, noční bojovou hru, besedu s pracovníkem Horské služby, večerní programy. Žáky je třeba pochválit i za úklid na svých pokojích, protože nás navštívila OHS Šumperk a nenašla sebemenší prohřešek, co se čistoty týče.

            Dík patří p.Tesaři z Rozstání za perfektní dopravní služby a firmě Sítotisk Bartoň za věcné dary pro soutěže.

 

                                                                                              Marek Halla