Jdi na obsah Jdi na menu

Krajské finále v minifotbale - Břeclav

12. 5. 2009

Velký úspěch malé vesnické školy……….

 

 

 

 

 

Dne 12.5.2009 se naši žáci zúčastnili krajského finále v minifotbale, které se konalo na stadionu MSK Břeclav, a kam se postoupilo z okresního kola konaném v Boskovicích. Turnaje se zúčastnilo celkem 7 družstev ( Brno, Břeclav, Hovorany, Zbýšov, Lipovec, Bučovice, Drnholec ), družstvo Znojma se nedostavilo. Po rozdělení do skupin se hrálo systémem 5+1, 2x10 minut, každý s každým ve skupině. Z každé skupiny postupovala 2 družstva do semifinále, pak hráli poražení ze semifinále o 3.místo a následovalo finále. Nám los přisoudil družstva Brna a Břeclavi. V prvním zápase s družstvem Brna jsme tak jako vždy zaspali začátek a hned to bylo 1:0 pro Brno. Chlapci se však dokázali vzpamatovat ( ještě že máme Honzu Sedláka!!!!! ) a výsledek otočit v náš prospěch 2:1,v závěru nás soupeř sice zatlačil, ale tlak jsme ustáli. Ve druhém zápase nám s Břeclaví stačilo i prohrát o jeden gól abychom postoupili do semifinále. Vedli jsme již 3:1, chtěli jsme nechat vydechnout klíčové hráče pro boj v semifinále,a nakonec jsme byli rádi za remízu 3:3, a to nás hodně podržel až malé nedostatky jinak vynikající brankář Miloš Ševčík. Do semifinále jsme postupovali z 1.místa.

O finále jsme si zahráli s Bučovicemi, kterým jsme po našich dvou fatálních chybách věnovali výhru 2:0, někteří naši hráči byli v tomto zápase úplně mimo hru…….!!!!! Na druhou stranu musíme říct, že každé družstvo mělo na střídání minimálně stejně výkonnou sestavu, což my jsme jim se 2 hráči na střídání nemohli konkurovat. Nikde nebylo předem dáno v kolika hráčích se bude hrát,my jsme dosud hráli všechna utkání 4+1, a najednou se uvažovalo o 6+1!!! Proboha, kde by jsme vzali hráče…..

Zbylo na nás utkání o 3.místo s celkem Drnholce, který jsme vyprovodili výsledkem 3:1 a obsadili jsme nádherné úspěšné 3. místo.

Ano, ZŠ Lipovec dokázal obstát i v tak silné konkurenci jakou byl kraj (byly i hlasy „kde že ten Lipovec vůbec je a atd..“) a všem hráčům patří velký dík a obdiv. Někteří hráči se vydali ze všech sil, jiní si musí ještě trochu sáhnout do svědomí…..protože do prázdné branky se z jednoho metru musí dát gól!!!!!!!

 

 

 

 

 

Sestava: M.Ševčík – L.Musil – M.Štaffa – R.Kučera – F.Musil – J.Sedlák – A.Opatřil.