Jdi na obsah Jdi na menu

Zápis budoucích prvňáčků

21. 1. 2010

Pohádkový zápis do 1. třídy

 

Ve středu 20.1.2010 se v ZŠ  a   Lipovec uskutečnil zápis do 1.třídy. Konal  se  v prostorách školní družiny, která byla pro tento účel krásně vyzdobena. Celý zápis, který letos proběhl poprvé jinak – pohádkově, připravila a zorganizovala paní učitelka Jana Kolmačková. Budoucím  prvňáčkům se  věnovala  po  dobu  zápisu nejen ona, ale také pohádkové postavy z  řad  starších  žákyň  naší  školy –  Ferda  mravenec,  Beruška, Maková  panenka a  Sněhová královna. Za  jejich  pomoci  budoucí prvňáčci  poznávali  barvy a  geometrické  tvary, počítali  a  četli svoje první písmenka a číslice, vyprávěli  podle obrázku, kreslili postavu nebo stavěli hrad z  kostek. Na  závěr dostal každý  budoucí žáček  naší  školy  krásný  barevný  balonek – strašidýlko a  malou  odměnu  za  svůj výkon -  balíček  se  sladkostmi, pytlík na cvičební úbor, kapsář  na  školní  potřeby, pexeso  a  pastelky.   

 

Všechny děti  byly  velmi  šikovné, hodně  se snažily, ukázaly  mnoho svých znalostí                 a dovedností a potvrdily, že  jsou připraveny a  těší  se do školy.  Celkem  k  zápisu  přišlo  16  rodičů  se  svými  dětmi a  budoucí  první  třída  bude  mít pravděpodobně  15  žáků. 

 

 Naše  poděkování  patří  všem, kteří  tento  pěkný zápis  připravili  a podíleli se na něm -  nejen všem  učitelům, ale i děvčatům, která se  ujala role pohádkových postav  nebo těm, která  zhotovovala  dárky – balonky strašidýlka -  pro děti.                     

 

                                                                                                                                                                                                                                       

 

   Hana Buchtová, zástupkyně ředitelky školy