Jdi na obsah Jdi na menu

Poslední výlet devítky 2010/11

28. 6. 2011

Devítka na posledním výletě – rok 2011

Od 16. 6. do 18. 6. jela naše třída na třídenní školní výlet do Ivančic. První den ráno jsme se všichni sešli v autobuse a jeli společně do Jedovnic, kde jsme přestoupili na autobus směr Brno. Tam jsme měli hodinový rozchod a poté jsme odjeli do Ivančic, kde jsme obědvali v restauraci Cha cha, kde si každý dal, jaké „meníčko“ chtěl. Po obědě jsme šli asi 2km k chatě, kde jsme se ubytovali a byli seznámeni se základním výcvikem na kánoích. Převlékli jsme se do plavek, dali nám záchranné vesty a šli jsme vyzkoušet první jízdu. Asi hodinu jsme se plácali, ale protože nám to šlo, vydali jsme společně přibližně kilometr ke splavu a zpět. Večer jsme si opékali špízy, povídali si historky a otužilci se šli ještě vykoupat do řeky, která k tomu přímo lákala.

Někteří vyvolení vstali v 7 hodin ráno a začali se pomalu malovat a stlát spacáky a Lucie a Standa šli připravovat snídani - vajíčkovou pomazánku. Po ní se vyšlo do Ivančic na autobus, jeli jsme asi 20 minut a pak jsme šli dlouhou trasu na zříceninu templářského hradu Templštejn. Cestovali jsme, ale bohužel jsme na Templštejn nedorazili, protože jsme ztratili červenou značku a museli jsme lézt, dá se říct, z vyhlídky dost krutým terénem přes řeku, lesy, klády a dorazili jsme do kempu pod Templštejnem.  V pět hodin jsme se dostali do Řeznovic, kde jsme měli pozdní oběd. A po něm jsme mohli jít buď do muzea trabantů, nebo do románského kostela. Asi v sedm hodin jsme se vrátili zpět k chatě a po cestě jsme koupili další potraviny. Po příchodu někteří zase jeli na kánoích se kilometr projet k dalšímu splavu na opačnou stranu, kde byli jako vodáci pokřtěni vedou z řeky Jihlavky. Večer se opekl zbytek špízů a povídalo se u ohně.

Třetí den jsme se ráno sbalili, nasnídali a šli na vlak, který nás zavezl do Dolních Kounic, kde jsme si prohlédli nejromantičtější zříceninu, klášter  Rosa Coeli - Růže nebeská a potom jsme šli na židovský hřbitov. Nakonec jsme skončili v restauraci u Gottwaldů. Tam na nás čekal smažený sýr a jen co jsme se najedli, pomalu jsme vyjeli do Rosic, vlakem do Židenic a autobusem zpátky do Jedovnic. Pak jsme se rozloučili s paní učitelkou a s Ferem a cválali jsme si to autobusem domů, do Lipovce, tady jsme se rozešli a každý šel tam, kam ho zrovna nohy nesly….


Eliška Sedláková, Adéla Marková, Lucka Bejčková, Laho, Johny a Zuki