Jdi na obsah Jdi na menu

Sloupský slavík 2011

28. 6. 2011

Sloupský slavík 2011

 img_1679.jpg

Sloupský slavík je tradiční přehlídka okolních školních pěveckých sborů, na kterou naše škola již pravidelně jezdí několikátým rokem.

V úterý ráno 21. 6. 2011 jsme vyjeli autobusem s různými třídami jako našim fun klubem a naším sborem do Sloupu. Tam si daly třídy rozchod a sbor šel hned zkoušet svůj repertoár. Jakmile jsme dozkoušeli, vyčkali jsme na začátek programu vystoupení, až se všichni sešli ve Sloupském kině. Začátek vypukl kolem půl 10. Prvně se nám představil sbor ZŠ T.G.M. Blansko, hned po nich nám předvedli krásně vystoupení děti z dramatického kroužku téže školy. Vystoupení měli vyvedené a legrační J. Jako druhý vystoupil sbor ze ZŠ T.G.M. Bystřice pod Hostýnem s krátkými lidovými písněmi. Hned po té jsme se jim představili my - sbor ZŠ Lipovec. Od nás zazněli písně z Muzikálu Starci na chmelu, potom anglická Mandy a také píseň od švédské skupiny ABBA v českém překladu, na závěr jsme ukončili vystoupení našeho sboru písní Michaela Jacksona „ We are the world“ také s českým textem. Po nás následoval poslední sbor, a to domácí žáci a žákyně ZŠ Sloup, jejich sbor se jmenoval Krápníček. Po ukončení programu měly sbory možnost občerstvení v jídelně ZŠ Sloup a následovala diskotéka v tělocvičně.

Každým rokem se úroveň zvedá výš a výše, a tak zveme všechny, kdo rádi zpívají, k nám do sboru, třeba příštím rokem dostaneme za odměnu „firemní“ sborová trička.

                                                                                                           Lucie Štrajtová, Soňa Tesařová

img_1681.jpgimg_1700.jpg