Jdi na obsah Jdi na menu

Akce "PODANÉ RUCE"

2. 10. 2011

 

PODANÉ RUCE

V pondělí 26. září se nám šlo do školy mnohem radostněji už proto, že jsme měli lehké batohy, čekal nás totiž preventivní program zaměřený proti kouření.

Šesťáci se těšili na paní lektorku, skládali puzzle, hráli scénky, kdy 18-tiletý nekuřák Ivan se snažil domluvit své kamarádce, 15-tileté kuřačce Božce, psali plusy a mínusy kouření a zjistili, že následkem kouření zemře ročně na naší planetě 5 milionů lidí.V poslední části děcka vyplňovaly zajímavý dotazník, který pak společně vyhodnotili a na úplný závěr si ve skupinách zahráli na Ministerstvo zdravotnictví tím, když vymýšleli nové nápisy na krabičky cigaret.Za „moje děti“ i za školu DĚKUJEME.(K.Veselá - třídní učitelka)

Osmáci měli program na téma "Sebepoznání,jak mě vidí ostatní" .......takže začali jsme se pozdravovat a museli jsme si vymyslet 2 přídavná jména. To bylo docela dobrý, ale některým lidem dělalo potíže se dvěma slovy popsat. Potom jsme poslali jednoho člověka za dveře a vybrali jsme jednoho člověka, které ho musel ten za dveřmi,když přišel uhodnout. To mi přišlo takový trochu dětský. Potom jsme hráli pantomimu, to bylo docela dobrý až na to, že někdo zase nedokázal ukázat úplně jednoduchý povolání. Potom jsme se rozdělili do 3 skupin,dostali jsme obrázky a museli říct, co si o tom myslíme.Celkem to bylo fajn, lepší než učení........(B.Bílková)........Přišlo mi to nudné a zbytečné. Bylo to takové mluvení o ničem a hraní her pro malý děti. Vůbec jsem nepochopil proč nám to říká. Nevzal jsem si z toho vůbec nic......(M.Hořava)

Devítka:Během preventivního programu organizace "Podané ruce" byli žáci 9. třídy seznámeni s nebezpečím drog (na konkrétních životních osudech narkomanů) zkusili si vžit se do role nadřízeného a podřízeného, pronásledovatele a pronásledováneho. Pořad byl zajímavý a poučný. Všichni žáci se zapojili do všech aktivit.

p9260141.jpgp9260142.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p9260144.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

p9260145.jpgp9260148.jpg

p9260138.jpg