Jdi na obsah Jdi na menu

Výuka angličtiny s rodilým mluvčím

22. 11. 2011

Inovativní výuka anglického jazykapb150220.jpg

Dne 15.11 přijal pozvání do naší základní školy pan Brett Hrstka. Tento rodilý mluvčí, Angličan, vedl hodiny anglického jazyka v šesté, sedmé, osmé a deváté třídě.

Žáci, zejména mladší, byli upřímní, otevření, téměř beze studu, a abych neopomněla, byli opravdu aktivní a snaživí. Neodradilo je ani občasné neporozumění a jejich snaha přetrvávala. Žáci se snažili představit svými slovy, což někdy vzbuzovalo úsměvy či smích svých spolužáků. Dokonce i žáci nejstarší, nejzkušenější, se plně zapojili do předem připravených aktivit. Dle mého názoru se většina příjemně bavila, a to jednak díky žákům, kteří upoutali pozornost svými názory a schopností dorozumět se a jednak i vtipností pana Hrstky.Pan Brett Hrstka  byl velice příjemný, ochotný a snažil se žákům vysvětlit vše, co bylo nejasné. pb150223.jpg

Pro mnohé byla tato hodina příležitostí rozvíjet svoje komunikativní dovednosti, a navíc s anglicky mluvící osobou. I přestože komunikace nebyla vždy jednoduchá, doufám, že to naše žáky neodradilo. Pevně věřím, že tímto způsobem mohou žáci pouze získat, a to např.sebedůvěru či prohloubit svoje znalosti, ovšem za předpokladu, pokud sami chtějí.S panem B. Hrstkou jsme domluveni na další spolupráci, na kterou se já osobně těším a doufám, že žáci rovněž.

Mgr. Ivana Hallová

pb150224.jpgpb150227.jpg