Jdi na obsah Jdi na menu

Jak je důležité míti Filipa(Mahenovo divadlo)

25. 5. 2013

Dne 2. 5. 2013 jsme se vydali do Mahenova divadla, tento zájezd pro nás uspořádala paní učitelka Katka Veselá. Vyjížděli jsme od školy v 17:50 a do Brna jsme dorazili asi v 18:30. Vyfotografovali jsme se před divadlem a šli jsme se usadit na společný balkónek, nebo do lóží.  Zde jsme zhlédli komedii od Oscara Wilda - Jak je důležité míti Filipa. Myslíme, že můžeme za všechny říct, že hra byla velmi zdařilá. Všichni herci odvedli perfektní výkon a díky tomu jsme se skvěle bavili. I přesto si však myslíme, že nejen divadlo bylo velmi zábavné a zajímavé, ale i při cestě autobusem jsme se zasmáli. Už při cestě do divadla jsme poslouchali zajímavou pohádku, kterou nám vyprávěl Standa Fránek. Až jsme jeli domů (asi kolem 21:30), tak jsme si vykládali a postupně nás rozvezli do vesnic, kde bydlíme. Doma jsme byli po 22. hod. Myslíme si, že celá akce byla velmi zdařilá a určitě se budeme těšit na tu další.

               Markéta Dvořáková a Veronika Průchová – 8. třída

 

 

img_4000.jpg

 

 

Návštěva Mahenova divadla v Brně – úryvky z prací žáků 6. ročníku

Dne 2. května se uskutečnil zájezd do Mahenova divadla v Brně. Za deset minut šest pro nás dojel do Lipovce speciální autobus z Rozstání. Jeli jsme směrem do Jedovnic, kde nastoupila paní učitelka Katka Veselá a náš slavný STANDA, kterého máme všichni rádi.

Katka Hudcová, 6. tř.

 

Když jsme přijeli do Mahenova divadla, opět jsem byl ohromen výzdobou budovy. První část vystoupení se mi velice líbila, hlavně jak chtěl Filip požádat herečku o ruku.Jak jsme jeli autobusem domů, tak jsme málem všichni usínali.

David Slouka, 6. tř.

 

…Hned jakmile jsme vyšli z autobusu, kámošce zapadl podpatek do děravého chodníku. Naštěstí to byla jediná pohroma, která nás čekala.

U divadla jsme se vyfotili a šli na představení Jak je důležité míti Filipa. Bylo to o dvou mužích, kteří předstírali, že se jmenují Filip. Za Filipa se vydávali kvůli ženám. Jméno Filip je totiž velmi ELEGANTNÍ. Po různých komických nedorozuměních nakonec vše dobře dopadlo a oba muži měli svatbu. Představení se mi líbilo.

Eliška Štrajtová, 6. tř.