Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční dílny

4. 1. 2013

 Vánoce v 1. třídě

        Do vánočních dílen se s chutí zapojili i žáci 1. třídy. Vyráběli sněhové vločky, vánoční stromečky a ozdoby. Na besídku si připravili nepečené cukroví. Práce jim šla od ruky a domů si odnášeli svoje vlastní výrobky na zkrášlení vánočního stolu.

        Vše je zdokumentováno na přiložených fotografiích.

                                   třídní učitelka

 

Vánoční dílny

„Vánoce jsou svátky klidu,

nezkoušejte naši třídu.

Kdybyste nám pětku dala,

ryba by Vám nechutnala.“

Možná se starší ročníky budou divit, ale stále se s touto básničkou potkáváme o Vánocích – patří to ke školnímu koloritu a je to pro nás tradice. A zároveň i žádost, na kterou jsme letos odpověděli kladně. J

Ve čtvrtek 20. prosince 2012 jsme pro naše školní děti vymysleli vánoční dílny. Hlava kreativní a „všehoschopná“ Lucka Kolmačková hýří výtvarnými nápady, a tak vymyslela dílničku „korálkárnu“, kde se vyráběly náušnice pro maminky, sestřičky a možná i babičky, vonný pytlíček, který byl s vánočním motivem a provoněný levandulí a meduňkou a zaručeně provoní každou skříň v domě a andílka – ozdůbku z korálek na vánoční stromeček, kterou když navléknete, tak máte pocit, že jste vystoupali na řemeslný Mount Everest, teda někteří to tak cítili. J

Posledním nápadem byl hit letošních Vánoc, a to ručně vyráběná mýdélka – s tímto nápadem přišla nová kolegyňka Eva Veselá a zhostila se i patronace nad touto dílnou. Po počátečním rozladění, že mýdýlka nejdou z formičky ven a po včasném zásahu p. uč. Hally všechno dobře dopadlo, a tak si děti odnášely dárečky ručně vyrobené a velmi zdařilé.

Druhý stupeň se určitě nenudil – šesťáci, sedmáci i deváťáci mají novou zkušenost a manželé Hallovi, obě učitelky Veselé a Bc. Lucka Kolmačková bezesporu také.

                Pro školní web sepsala vánočně naladěná a perníčky přejedená Katka Veselá

          

Vánoční  dílny  v  8. třídě

Středa  19.12.2012  probíhala na lipovecké škole ve znamení vánočních dílen – ve všech třídách  se tvořilo z různých materiálů, vytvářely se nejrůznější výrobky a vánoční dárečky pro nejbližší. Každá třída měla svůj program -  některé se spojily a vyráběly dohromady, jiné tvořily samostatně. Tak tomu bylo i u osmáků, kteří měli na tento den dva úkoly. Nejprve si žáci osmé třídy přichystali občerstvení na páteční vánoční besídku – nepečené cukroví. Tiramisu  a  bílé a hnědé rafaelo se jim opravdu povedlo a vypadalo velice lákavě už při přípravě samotné. Pak následoval hlavní úkol dne – tvorba barevných lahviček. Žáci měli za úkol přinesený materiál ( koření, luštěniny, těstoviny,káva, korálky, barevný písek a sůl, mušličky apod.)  zajímavě  vložit a navrstvit do připravených lahviček a skleniček a  dílo zakončit navázáním ozdobné látky na víčko. Jejich výrobky byly nad očekávání zajímavé            a krásné, moc se jim všem povedly a snad potěší i maminky a babičky, které je určitě najdou pod vánočním stromečkem. Jak se dětem lahvičky povedly, můžete posoudit z přiložené fotografie.

                Mgr. Hana Buchtová, třídní učitelka 8. třídy