Jdi na obsah Jdi na menu

Zdravověda na 1.stupni

13. 6. 2013

 Základy první pomoci pro 1.stupeň

p6061188.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve čtvrtek 6.června jsme připravili pro naše žáky 1. - 5. třídy dopoledne, které se mělo týkat první pomoci. Chtěli jsme pomocí praktických ukázek předvést nejrůznější příhody, které se stát kdekoli a komukoli. Snahou byla přimět žáky k tomu,aby dokázali nějakým způsobem reagovat na vzniklé situace, hlavně jak přivolat pomoc, jak zavolat záchrannou službu,co všechno sdělit při telefonátu apod. Žáci byli rozděleni do dvou skupin - 1. + 2.třída a 3. - 5.třída.

Celou akci měl na starost pan učitel Marek Halla,který je byl na tyto praxe vyškolen a složil u záchranné služby úspěšně teoretické i praktické zkoušky. Žáci se dozvěděli spoustu zajímavostí, které byly pro menší žáčky vedeny i potřebnou humornou formou. Velký zájem ze strany dětí byl hlavně o praktické ukázky - vše si společně vyzkoušet na kamarádovi. 

p6061189.jpg

Nutno říci,že pro každou skupinu byly vymezeny dvě hodiny,ale ani ty bohužel nestačily na veškeré vysvětlování. Žáci chtěli zkoušet,u těch mladších se objevovaly i časté dotazy,takže času bylo opravdu málo. Přikládáme z této zdařilé akce i fotografie.p6061196.jpg

p6061193.jpg