Jdi na obsah Jdi na menu

Devítka na výletě

7. 7. 2014

„Devítka“  v Rožnově pod Radhoštěm

Konec školního roku probíhá vždy ve znamení exkurzí, sportovních aktivit a školních výletů. Nejinak tomu bylo i letos v lipovecké škole, kde před žáky 9. třídy byl důležitý úkol – absolvovat svůj poslední společný školní výlet, tentokrát v Rožnově pod Radhoštěm.

p1010013.jpg

Krásy Beskyd žáci obdivovali ve dnech 17. – 19. června a termín si vybrali opravdu dobře, něboť počasí jim přálo a sluníčko je doprovázelo celou dobu jejich pobytu v tomto krásném koutu naší republiky. Během tří dnů se toho stihlo opravdu mnoho – cestování mnoha vlaky   a autobusy, návštěva  Mlýnské doliny ve Valašském muzeu v přírodě s technickými stavbami na vodní pohon , ochutnávání místní zmrzliny ( a ne jen jedné ), jízda lanovkou na Pustevny, smutné pohledy na vyhořelý Libušín, fotografování u sochy Radegasta, výšlap ke kapli sv. Cyrila a Metoděje a její prohlídka, náročný sestup dolů po červené až do kempu ( některé bolely v cíli nohy až za ušima), téměř akrobatické skákání na trampolínách v místním lanovém centru, hraní kopané, jízda na trojkolkách v sedě i v leže, zhlédnutí mnoha aut  a ostatních exponátů v muzeu Tatra  Kopřivnice. . . 

p1010015.jpg

Výlet se opravdu vydařil, zážitků a legrace bylo mnoho  a žáci 9. třídy budou mít určitě pěkné a bohaté vzpomínky na svůj poslední třídní  pobyt, i když se ho nezúčastnili úplně všichni ze třídy. Škoda.

Závěrem musím všechny deváťáky, kteří byli na výletě, moc a moc pochválit za jejich bezproblémové  a pěkné chování během celé akce . Byli skutečně vzorní, což se bohužel nedá říct o některých jiných školách, které jsme na výletě potkali. Buďme rádi, že na naší škole máme takové žáky, s kterými není ostuda někam jít a za které se nemusíme stydět.

      Mgr. Hana Buchtová, třídní učitelka 9. třídy