Jdi na obsah Jdi na menu

Projekt 5.třídy

14. 6. 2014

 Projekt  5. třídy

Celý školní rok jsme se připravovali na závěrečný projekt – Obce, ve kterých žijeme a Zajímavá místa, která jsme navštívili.

Chtěli jsme, aby se děti seznámily se zeměpisnými, historickými, kulturními a sociálními stránkami místa svého bydliště. Dále jsme chtěli poukázat na skutečnost, že řada krásných a turisticky oblíbených míst se ukrývá v těsné blízkosti našeho bydliště. A některá z těchto zajímavých míst jsme i navštívili – lanový a přírodní park Velká dohoda, ranč Kopaniny, zříceninu Holštějn, jeskyni Výpustek a Balcarku, křtinský chrám a muzea v Olešnici na Moravě (Modrotisková dílna, Muzeum strašidel, Muzeum historických vozidel).

Páťáci se svého úkolu zhostili velmi zodpovědně. Poctivě si shromažďovali materiály, tvořili počítačové prezentace, seznamovali se s pověstmi z našeho kraje, malovali nástěnné tabule a vše se samozřejmě učili přednášet. Jejich celoroční úsilí předvedli ve středu 28. května – dopoledne pro žáky 1. stupně a odpoledne pro rodiče. Dopolední předvádění projektu bylo okořeněno i jedním překvapením – z ranče Kopaniny přijely slečna Lenka Sotolářová  a Lenka  Jelínková a zájemce na školním dvoře povozily na koních.

Eva Veselá