Jdi na obsah Jdi na menu

Prosaď se 2013

28. 10. 2013

 Soutěž „Prosaď se“

 

pa100120.jpg

Ve čtvrtek 10. října se v Základní škole Ostrov u Macochy konala soutěž „Prosaď se“ určená pro žáky čtvrtého a pátého ročníku. Šestičlenná družstva (3 žáci čtvrté třídy a 3 žáci páté třídy) soutěžila v několika disciplínách – anglický jazyk, český jazyk, matematika, tělesná výchova a práce v týmu – kufr a hledání přísloví.

 

Rozhodovala nejen správnost odpovědi, ale i rychlost – každá disciplína měla svůj časový limit. Odpovídal kapitán, ostatní členové mohli radit. Počítala se jen první odpověď. Soutěžní otázky byly vytvořeny podle rámcového vzdělávacího programu. Akce se zúčastnilo všech šest škol sdružení Cirsium (ZŠ Jedovnice, Křtiny, Ostrov, Podomí, Sloup, Lipovec) a spřátelená malotřídní škola ZŠ Vysočany.

 

Všechny děti prokázaly perfektní vědomosti a dovednosti z daných oblastí. Žáci v časových limitech bleskově zodpovídali nejrůznější otázky. Nešlo jen o prosté odříkávání naučeného, museli použít vlastní úsudek, například matematické úkoly vycházely z praktického života, ale i otázky z českého jazyka byly zaměřeny na běžné komunikační situace.

 

Soutěž se povedla na jedničku. Jednotlivé disciplíny probíhaly v rychlém časovém sledu.  Srozumitelná zadání, jasná pravidla, rychlý a průhledný mechanismus hodnocení a přátelská atmosféra – tyto pojmy provázely celou akci.  Za organizaci si ZŠ Ostrov zaslouží pochvalu.

 

Z naší školy si soutěžní tým (Tomáš Dvořák, Adam Pernica, Tselmen Oyunchimeg, Patrik Cabal, Radek Trávníček, Iva Kalová) vedl výborně. Z počátku jsme pomýšleli na medaile, ale kvůli zvyšující se nervozitě soutěžících se nám konec soutěže nezdařil a skončili jsme šestí, přesto jsme spokojeni a obohaceni o nové zážitky.

         Eva Veselá, učitelka ZŠ Lipovec

 

pa100139.jpgpa100193.jpg