Jdi na obsah Jdi na menu

Školní divadelní kroužek

29. 6. 2014

 Školní divadelní představení

dscf0300.jpg

            druhé půlky dramatického kroužku shlédli žáci druhého stupně, čtvrté a páté třídy v naší škole poslední den vyučování. Tentokrát bylo představení, troufám si říci zábavné, ale i poučné. Příběh, jehož hlavní hrdina Jakub Nešpůrek (8.tř.) je žáky ponižován a šikanován, je zasazen do dnešních moderních dnů. Ve škole je velice šikovný, chytrý, nemá problémy s učitelkou Sabinou Švédovou (6.tř.). Aby se stal oblíbeným jako jsou „ti ostatní“, začne sportovat, chce se naučit tancovat a pít alkohol, nechá se ztrapnit před mnohými spolužáky, aby nakonec zjistil, že musí změnit sebe. K tomu mu pomáhá jeho spolužačka Eliška Bejčková(8.tř.), do které je zamilovaný a kterou doučuje matematiku a také jeho kamarád Filip Keprt(9.tř.), jenž vypracuje plán pro hlavního hrdinu, jak být více „in“. Kouzelný dědeček Ludmila Ševčíková(8.tř.)ze snu ukáže hlavnímu hrdinovi správnou cestu a učí ho, jak balit holky Simonu Preisovou(7.tř.), Kláru Zouharovou(6.tř.), Nikol Hallovou(6.tř.). Kluci hledají pomoc i na erotické lince, kde erotický hlas věrohodně ztvárnila Jessica Hauserová(8.tř.). „Těmi ostatními“ je míněna parta sebevědomých kluků, kteří si myslí, že jsou nedotknutelní a rádi ukazují před ostatními svoji sílu.Vůdcem party byla Martina Buchtová(6.tř.), která s ostatními Ludmilou Ševčíkovou, Kristýnou Grossovou(6.tř.), Klárou Zouharovou, Sabinou Švédovou zahrála roli padoucha a vlastně díky nim se hlavní hrdina ocitá v nemocnici.

dscf0307.jpg

            Neodmyslitelnou součástí celého představení byli ti, co manipulovali s oponou a to byli Luboš Nešpůrek(7.tř.), Petr Lokaj(7.tř.) a Kateřina Hudcová(7.tř.).

            Jediné, co se nezdařilo, je zahrát představení pro rodiče, protože by to určitě stálo za to.

            Všem těmto žákům patří dík za trpělivost a snahu, kterou do práce vkládali, a některým z nich o něco ještě větší dík za opravdu poctivou přípravu. Naučit se své role jistě zabralo spoustu času. Práce v kroužku není vždy jen zábavou, ale současně i tvrdou prací, neustálým zkoušením a opakováním. Tito žáci musí obstát nejen v přípravě na vyučování, ale učit se i své nové role. Proto ještě jednou vám všem děkuji. Už teď se těším na naši další společnou práci.

 

Mgr Ivana Hallová

dscf0310.jpgdscf0312.jpg

dscf0322.jpg