Jdi na obsah Jdi na menu

Lyžařský kurz v Kunčicích - 2015

22. 2. 2015

Opět po roce v Kunčicích

 

https://www.youtube.com/watch?v=FHs9J87Ljvg

 

map.jpg

 

Stejně jako v loňském roce se žáci 2.stupně vydali na lyžařský kurz do Kunčic nedaleko Starého Města pod Snežníkem. Tentokrát počasí slibovalo nádherné podmínky a hlavně dostatek sněhu. Celý areál v provozu, 70 cm sněhu a slunečné počasí byl předpoklad dobrého kurzu. Po několika letech naše škola jela na kurz sama,bez spojení s jinou školou, jak tomu bylo v předchozích letech,kdy jsme jeli několikrát s Jedovnicemi,Křtinami nebo Podomím. Letos se nás vypravilo celkem 32 zájemců o bílý sport.

 

V neděli 15.2.2015 po naložení všech lyží a batohů do autobusu pana Tesaře jsme nabrali směr Jeseníky. Cestou jsme se nemohli obejít bez zastávky na naší oblíbené čerpací stanici v Mohelnici,kde ještě všichni dopňovali zásoby a ve 12 hodin jsme již stáli před chatou U Smrku. Následovalo rozdělení do pokojů a začátečníci se ihned vydali na setkání se svahem,aby již byli připraveni na pondělí na lanovku. Zbytek výpravy šel na poznávací vycházku ke sjezdovkám,zjistit jakou kvalitu má letos sníh,zda je pro ně v baru opět přichystána oblíbená kukuřice a kofola.

 

A v pondělí již vše vypuklo naostro. Na žáky čekalo každý den ráno bodování úklidu pokojů,dopolední lyžovačka,polední klid,hned od 13:30 zase lyžovačka do 16 hodin,po večeři program a v 22 hodin byla večerka. Hned od prvního dne Natálie Marková stačila během jízdy ještě vše snímat do kamery a připraví ucelené dvd z tohoto kurzu,tímto ji patří velký dík. Kromě toho se také dost a dost fotilo,takže je již připraven výběr toho nej nej na rajčeti.

 

124.jpgA tak to šlo každý den,hodiny utíkaly a utíkaly. Ve středu odpoledne následoval povinný odpočinek a procházka do "Staráku". Po středě se to přehouplo a nezadržitelně se blížil konec kurzu. V pátek byly připraveny závody ve slalomu,které se pro dopolední mlhu musely přeložit na odpoledne,kdy již byl sníh trochu sluncem rozbředlý,ale trať jsme tentokrát trochu zrychlili a postavili blíže k lesu,kde bylo ještě přimrzlo,a proto to průběh vůbec nepoznamenalo. Soutěžilo se opět ve třech skupinách,od začátečníků přes pokročilé až po výborné lyžaře.

 

Večer již všechni netrpělivě čekali na celkové výsledky,ale ještě předtím účastníky čekal závěrečný kvíz z toho,co každý mohl na kurzu vidět nebo zažít a co vše si zapamatoval. Nakonec nám syn majitelů chaty - Erik - uspořádal pro zájemce diskotéku a byl tu konec.

 

A je tu závěrečné poděkování!!! Především děkujeme rodičům všech žáků,kteří umožnili svým dětem za nemalé finanční prostředky lyžařský kurz absolvovat. Jako každý sport něco stojí,tak my se snažíme vždy snížit veškeré náklady na nejnižší cenu. Letos celý týden vyšel jednoho žáka i se skipasem na cca 3.800 Kč,a to je myslím hodně slušná cena.

 

Další díky patří Mgr. Haně Trávníčkové,která letos s námi jela jako třetí instruktor,protože jsme měli v tomto roce dost výkonnostně rozdílných lyžařů a dva instruktoři by celou skupinu nemohli pojmout. Ceníme si především její práci se začátečníky a hlavně díky ní,všichni zvládli nakonec i jízdu po nejstrmější sjezdovce vpravo od lanovky.

 

Díky také patří panu O.Tesaři na kterého je vždy spolehnutí,co se dopravy týká. Všude je přesně na čas,žádné prodlevy a problémy a proto jeho služby budeme samozřejmě využívat i nadále.

 

Poděkovat také musíme samozřejmě i našemu doprovodu na kurzu - J.Tesařové a R.Nečasovi,kteří s námi jezdí pravidelně a vždy jsou ochotni a nápomocni pomoci vždy,kde je potřeba,na svahu se začátečníky i mimo něj,obzvláště na večerních programech.......o tom by především Radim mohl vyprávět.

 

Dále děkujeme majitelům chaty U Smrku - rodině Soukupové,kteří se vzorně o nás starali,především o naše žaludky a další potřeby. Děkujeme také panu K.Bartoňovi z Lipovce za poskytnutí cen pro závody.

1.jpg