Jdi na obsah Jdi na menu

Lyžování v Hodoníně (2015)

22. 2. 2015

1.stupeň v Hodoníně u Kunštátu

 

Lyžařský kurz v Hodoníně u Kunštátu – 2. února až 5. února 2015

 

Žáci 1. stupně ze ZŠ Lipovec a ZŠ Ostrov u Macochy letos lyžovali v Hodoníně u Kunštátu a moc se jim tam líbilo. Pořádali jsme již třetí ročník lyžařského kurzu, kterého se zúčastnilo celkem 60 dětí, z toho 30 úplných začátečníků.

 

Letos jsme poprvé vyzkoušeli lyžařský areál v Hodoníně a byli jsme mile překvapeni – příjemní vlekaři, ochota v půjčovně – 15 našich dětí si půjčovalo kompletní vybavení, bohatá nabídka občerstvení a v neposlední řadě vždy perfektně upravený svah a pohodový majitel pan Josef Kšica, který všechna naše přání řešil rychle a s úsměvem a ještě nám připravil sladkou odměnu pro všechny zúčastněné. K příjemné atmosféře přispělo i počasí, které nám přálo – sluníčko a teploty těsně bod bodem mrazu.

 

Naše obrovské díky směřuje i k lidem, kteří se na výcviku podíleli. Paní Mgr. Hana Trávníčková se bravurně již třetím rokem ujímá úplných začátečníků. Letos nám první dny i výrazně pomohli rodiče – zvláštní díky patří panu Lavickému a panu Koníčkovi (rodičům dětí ze ZŠ Ostrov), kteří ochotně a s plným nasazením aktivně přispěli k výuce začátečníků. Pan lékárník PharmDr. Stanislav Fránek se také již tradičně podílel na vedení kurzu, zpříjemňoval dětem cestu autobusem svým vyprávěním a sponzorsky věnoval všem účastníkům také sladkou odměnu. Perfektně se zhostili své úlohy i tři deváťáci ze ZŠ Lipovec – Eliška Pupíková, Natálie Marková a Daniel Tesař –  podíleli se na výcviku nejlepšího družstva.

 

Z řad učitelů se do výcviku zapojili  Mgr. Kateřina Veselá a Mgr. Eva Veselá ze ZŠ Lipovec a Mgr. Pavlína Héčová, Mgr. Iveta Kuchařová a Mgr. Marek Veselý ze ZŠ Ostrov.

 

Všichni účastníci kurzu byli schopni ve čtvrtek samostatně vyjet svah na pomě a koordinovaně lyžovat. S dětí vyzařovalo nadšení. Velké uznání patří všem, kteří s lyžemi přišli poprvé do kontaktu. Žáci překonávali nejen strach, ale i ostych. A i přes počáteční slzičky našich prvňáčků se ani děti, ani instruktoři nevzdali. Zvláště prvňáčkům patří náš obdiv za jejich výdrž a houževnatost.

 

Takže v Hodoníně na sjezdovce  na shledanou!

                                    Mgr. Eva Veselá, ZŠ Lipovec