Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet - 9.třída s Valťou

9. 6. 2015

bez-nazvu.jpg

 

 

 

 

     Bylo 8.30 ráno 1. června 2015 a naše dvacetičlenná posádka se začala pomalu shromažďovat u autobusové zastávky v Lipovci. 8.40 už tu byl autobus a ten nás dovezl až do Vyškova, odtud pak vlak do Zlína a my vyrazili vstříc filmovému dobrodružství. Ubytovali jsme se na vysokoškolských kolejích Univerzity Tomáše Bati. V našich dvoulůžkových apartmánech jsme si pak vybalili věci a pokračovali na oběd do menzy – vysokoškolské jídelny. Po vydatném jídle jsme se vydali na nákupy do nákupního centra GOLDEN APPLE, kde jsme měli možnost zajít do různých obchodů s potravinami i oblečením nebo do  5D kina, kde jsme si užili spoustu zábavy. Po nakupování nás čekal první z filmů, a to Nevinné lži, ze kterých jsme viděli epizodu s názvem Hra. Tento film nás trochu rozesmutněl, a tak jsme si šli zvednout náladu na skvělou večeři na lodi, na které jsme si velmi pochutnali. Po chvilce odpočinku následovalo letní kino s filmem, na který se někteří z nás těšili nejvíce, a to Rychle a zběsile 7. Po filmu jsme se všichni, přemáháni únavou, dopravili zpět na koleje.

 

     Po první strávené noci jsme se probudili do krásného, slunného rána, a v kuchyňce už na nás čekala Katčina vajíčková pomazánka. Posnídali jsme a trolejbusem vyrazili na hrad Malenovice, kde nás čekala prohlídka a studené chodby hradu nám při vysokých letních teplotách přišly velice vhod. Po prohlídce jsme se opět dopravili trolejbusem na koleje a šli do menzy na oběd. Pak jsme se odebrali pěšky na koupaliště Zelené, kde jsme si užili spoustu legrace na tobogánech a skluzavkách. Jak se říká „hračky-plačky“, někteří z nás utrpěli menší zranění nebo si spálili záda na teplém červnovém sluníčku. Po osvěžujícím koupání, kdy se nám nechtělo z vody, jsme se vydali pěšky zpátky a poté nás čekal film Fair play. Po kině jsme se každý, podle vlastního výběru, odebrali na večeři a po převlečení a pár minut chůze nás opět čekalo letní kino, tentokrát s filmem Fa*** pane učiteli, u kterého jsme se všichni velmi pobavili. Po odchodu na koleje jsme se zase unaveni odebrali na koleje.

 

     Ráno jsme se najedli Katčiny paštikové pomazánky a čaje, poté jsme se pomocí MHD dopravili do ZOO Lešná, kde jsme si prohlédli všechna zvířata a z nich nás nejvíce zaujalo nové akvárium s rejnoky, které jsme mohli krmit nebo si je pohladit. Po svíčkové, kterou jsme snědli mezi papoušky, jsme se vypravili do městských lázní a po koupání nás čekalo balení a cesta do Vyškova, ze kterého jsme se všichni rozjeli do svých domovů. Výlet se nám velmi líbil, a jelikož byl náš poslední, budeme na něho dlouho vzpomínat.

 

                                                                       ELVA neboli Eliška a Valťa J