Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet 8.třídy - červen 2015

21. 6. 2015

Výlet – Český ráj – Jinolice

 

Náš třídenní výlet byl 15. až 17. června. Jeli jsme do Českého ráje s panem učitelem M. Hallem a paní učitelkou K. Veselou. První den jsme museli vstávat brzy, protože autobus v Lipovci byl už o půl šesté ráno. Nasedli jsme do autobusu, který nás dovezl do Blanska a odtamtud jsme jeli vlakem do Pardubic. Ve vlaku jsme měli zamluvené dvě kupéčka a nato že jsme jeli hodinu a půl mi přišlo, že to nikomu nevadilo.smiley Po dlouhé hodině a půl jsme měli jen pět minut na přestup na vlakovém nádraží. Po menší rozcvičce jsme nastoupili do vlaku směr Hradec Králové. V Hradci jsme přestoupili na vlak, který nás dovezl na naší konečnou a to do Jinolic. Z Jinolic jsme museli kousek pěšky, až jsme došli do táborového kempu Jinolice.

 

Ukázali nám naše chatky po třech. Po hodině vybalování jsme byli všichni nachystaní u chatky našich učitelů. Řekli nám vše potřebné, a mohli jsme vyrazit na cestu – Prachovské skály. Po cestě jsme všichni kecali a dělali blbosti, takže si myslím, že se nikdo nenudil. Zaplatili jsme vstupné, vyfotili jsme se (i když někdo nedobrovolně) a mohla začít prohlídka. Bylo tam sice hodně schodů, které jste museli vyšlapat, ale za ten výhled to stálo za to. Na konci jsme se kousek ztratili, ale nakonec jsme dorazili v pořádkuwink. Asi každý se svalil na svoji postel a chvíli si odpočinul. V šest hodin jsme opět byli nachystaní u chatky učitelů a po lekci dobrém chování přišla na řadu večeře. Byla polévka a karbanátek s bramborovou kaší. V sedm hodin půlka třídy společně s paní učitelkou Veselou se šli koupat do místního rybníka s pláží. Po zbytek večera jsme si všichni zahráli přehazovanou, nebo jsme byli na hrázi si sednout na kofolu a Kebab(hlavně Petřík Lokaj a Luba Nešpůrek). O půl desáté jsme museli být v chatce a v deset byla večerka.

 

Ráno jsme měli budíček o půl osmé alias kluci!! Takový budíček by nechtěl nikdo, když vám kluci začnou bouchat na okna a dveře.!! Vyčistili jsme si zuby a šli se nasnídat. Většina si dala rohlík s marmeládou nebo křupky s mlékem. V devět jsme vyšli směr zastávka a potom vlakem, kde jsme vystoupili na zastávce Sedmihorky. Šli jsme lesem po cestě, která byla trochu do kopce, ale šlo to. Po zdolání dalších schodů po skalách jsme za chvíli dorazili na Valdštejn,a protože bylo poledne, měli jsme přestávku na oběd a odpočinek. Po odpočinku jsme měli prohlídku Valdštejna. Šli jsme lesem mezi skálami, občas jsme otravovali pana učitele nebo bavili mezi sebou a dělali blbosti. Po cestě nám p. učitelka ukázala lože,kde spával princ Bajaja nebo Hruboskalsko. Došli jsme k zámku Hrubá skála. Prohlédli jsme si ho a pokračovali jsme dál v cestě. Naše cesta končila na vlakové zastávce. Vlakem jsme dorazili zpět do Jinolic a z nádraží potom pěšky do kempu. V šest hodin byla večeře – vývar s nudlemi a kuře na paprice s rýží. Většina třídy se vydala na hráz se koupat do rybníku a zbytek šlo hledat větve na taborák. V osm hodin kluci zapálili větve a taborák mohl začít. Kluci se zabývali ohněm, ale většina třídy začala „zpívat“ yess p. učitelkou Veselou. V deset byla zase večerka.

 

Ráno nás opět vzbudil náš „oblíbený“ budíček. Vyčistili jsme si zuby, nasnídali se a šli si sbalit věci. Paní zkontrolovala chatky a všichni dostali za jedna (a to tam někteří měli velký nepořádek!). Došli jsme na zastávku s krosnami na zádech a čekali na vlak do Hradce a domů do Blanska. Z Blanska nás autobus dovezl až domů...

                                                   Simona Preisová