Jdi na obsah Jdi na menu

Z hodin "Náboženství"

3. 11. 2014

Víkendový pobyt

O víkendu 3., 4. a 5. října se na faře v Ostrově u Macochy sešly děti 4. až 7. ročníku, které navštěvují hodiny náboženství. Tématem tohoto víkendu bylo porozumět slovům modlitby „Otče náš“ a dokázat modlitbu radostně prožívat. Pobyt byl ojedinělý také tím, že po celou dobu s námi byl na faře otec Pavel Kuchyňa, který se na všech činnostech aktivně podílel. V pátek jsme se seznamovali s úvodem modlitby. Na večer připravili starší kluci pro mladší děti stezku odvahy, po té jsme s otcem Pavlem hráli seznamovací hry a na závěr dne se děti podívaly na krátký film s náboženskou tématikou.

bez-nazvu.jpg

Sobotní ráno bylo velmi zajímavé. Měli jsme porozumět dalším slovům modlitby. Děti se rozdělily do dvou skupin. Místo snídaně dostaly k vyluštění text napsaný morseovkou. V něm bylo naznačeno, kde mají hledat chléb ke snídani. Když ho našly, nebylo snadné jej získat. Po té, co se to oběma skupinám podařilo, čekal je další úkol. Ulovit si ke chlebu přílohy, jako bylo máslo, salám, sýr a další. Nicméně, snídani jsme zvládli a pustili se do dalších úkolů.

Odpoledne za námi přišly děti z jedovnické farnosti. S nimi jsme na farním dvoře hráli různé hry a po čtvrté hodině jsme se společně vydali do Sloupu, kde se konala pouť našich farností. Poutní mše byla zakončena světelným průvodem, a jelikož již byla tma, využili jsme při zpáteční cestě autobus. Večer nemohl chybět táborák s opékáním párků.

Nakonec jsme se naučili modlit se „Otče náš“ nejen slovy, ale i celým tělem.

Počasí nám přálo a společně strávený víkend se vydařil. Děti se už těší na další společný víkend, který chystáme na jaro. To ale starší děti budou jako spolupořadatelé a budou připravovat program pro žáčky z druhého a třetího ročníku.

                    Mgr. Zdeňka Svobodová

 

Další fotografie najdete v sekci Děti a mládež na www.lipovec.mojefarnost.cz