Jdi na obsah Jdi na menu

Jedovnická kuňka 2016

15. 4. 2016

JEDOVNICKÁ KUŇKA

 

Základní umělecká škola Jedovnice ve spolupráci se Základní školou v Jedovnicích se opět po roce ujaly pořadatelské role a uspořádaly tradiční pěveckou soutěž Jedovnická kuňka pro všech šest škol sdružených v Regionálním sdružení Cirsium.

 

Soutěže se jako vždy zúčastnili nejlepší zpěváci ze ZŠ Jedovnice ,Křtiny, Lipovec, Sloup, Podomí a Ostrov u Macochy a zpívalo se v Kulturním domě v Jedovnicích.

 

Soutěžící se utkali buď v oblasti sólového zpěvu nebo vícehlasého zpěvu , a to ve třech věkových skupinách: I. kategorie - 1. - 3. třída ; II. kategorie - 4. - 6. třída; III. kategorie - 7. - 9. třída.

 

O umístění soutěžících rozhodla odborná porota složená z učitelů všech zmíněných škol.

 

Zpěváci zpívali za doprovodu klavíru, kytary nebo je doprovázela hudba z CD. Výběr písní byl velmi pestrý, nápaditý a mnohá vystoupení pohladila pozorné posluchače po duši.

 

Konkurence byla opět po roce velmi silná. Ale všichni zkrátka na pomyslné bedně stát nemohou. Důležité je zapojit se, zúčastnit se, zkusit si to, nebát se a pokusit se udělat posluchačům radost. A to se povedlo opravdu všem.

 

Poděkování patří nejen všem zpěvákům, ale i jejich učitelům, kteří je vedli, připravovali, doprovázeli a povzbuzovali. Další dík směruje k porotě za vynikající práci a spravedlivé rozhodování a určitě velké poděkování patří pořadatelům, kteří velmi zodpovědně a perfektně celou akci připravili.

bez-nazvu.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bez-nazvu.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

014.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

017.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

029.jpg 021.jpg