Jdi na obsah Jdi na menu

Projekty 9.třídy - 2016

16. 6. 2016

Projekty 9. třídy

 

Dne 14. 6. 2016 žáci 9. třídy měli za úkol předvést celoroční práci. Téma žáků byla libovolná, ale podmínkou bylo si vybrat téma, o co daný žák má zájem a baví ho to. Učitelé této práci říkají projekt, ale my menší maturitka.     

                          

S dějepisným tématem se nám předvedli Petr Lokaj s bitevními loďmi a Luboš Nešpůrek s tanky s názvem Tank Tiger. Luba přinesl ukázat vlastnoručně lepené modely tohoto tanku a dokázal je popsat do detailů. Obě tyto práce byly velice odborné a upoutávající. Velmi procítěnou práci nám předvedla Eliška Štrajtová s názvem Rotweiler. Jejím cílem bylo ukázat nám, že toto plemeno není to, za které jej většina lidí považuje.                                                                           

Po Elišce s domácími chemickými pokusy přišel Petr Kučera. Celá práce byla spíše praktická a napínavá. Předvedl nám explozující  sopku, faraonovi hady, chemikovu zahrádku a hořící kapesník. Hádám, že když žáci z menších ročníků přišli domů, něco z těchto pokusů určitě vyzkoušeli. S trochou fyziky přišel Dominik Jakubec s elektrickými obvody. Na ukázku nám přinesl vlastní stavebnici, na které ukázal, jaké zkušenosti v něm jsou. O Dominikovi se ví, že v tomto oboru je velice nadaný. Zúčastnil se různých soutěží, na kterých skončil velice úspěšně. Žáci si osvěžili vzorečky proudu, odporu a žáci z nižších ročníků poznali, co je v hodinách fyziky čeká.

 

Se svojí oblíbenou knihou Harry Potter se nám ukázala Marie Hořavová. Jako jedna z mála lidí radši čte než je na internetu a toho si určitě někteří jedinci cení. Musím podotknout, že i já. Veronika Kotulanová povídala o Sluneční soustavě. Bylo to velice těžké a vyčerpávající téma, ale Verča to zvládla na výbornou.

 

S velmi zajímavým tématem "Subkultury naší společnosti" přišla Šárka Plisková. Menší nevýhoda Šárky je tichost jejího hlasu. Mě osobně to mrzelo, protože na toto téma jsem se těšila nejvíc. Bohužel jsem seděla v místnosti daleko od ní a pochytila jsem jen pár slov. David Slouka vypracoval téma, jehož název byl "Nesplnitelný sen Buggati Veyron". Ukázal nám, že o tomto autu má přehled a to ne malý. Chvílemi nás všechny velice pobavil jeho smyslem pro humor a doufejme, že sen se mu jednou splní.

 

Se zeměpisným tématem se ukázaly: Andrea Jančíková, Nikola Ambrožová a Kateřina Hudcová. Andrea si vybrala Japonsko. Téma začala v japonštině a myslím si, že určitě bylo těžké se řeč naučit. Zdobily ji červené čínské šaty a japonský účes. Čínské šaty se podílely na jejich otázkách. Nikola Ambrožová si vybrala Austrálii. Na Nikči se projevila menší nervozita, ale práci úspěšně zvládla. Jejím snem je si pochovat koalu. Držím ji palce, ať si sen splní. Já (Kateřina Hudcová) si vybrala Madrid a španělské tance. Po tak náročné době jsem chtěla všechny z místnosti osvěžit vychlazeným melounem a trošku nasytit španělskou klobásou Chorizo.

 

Jako poslední téma byly představitelé popu od 50. Let 20. století do současnosti. Simona Preisová ve své práci popsala interprety jako Michael Jackson, ABBA a současnou, její nejoblíbenější skupinu One direction.  Na konci pustila písničky od nich a všichni měli hádat od jakého interpreta píseň je. Za správnou odpověď jako odměnu jedinci dostaly lízátko.

 

A na závěr bych chtěla napsat, že všichni ze sebe dostali to nejlepší, co mohli. Pracovali jsme na naších prací pečlivě a trpělivě. Za všechny bych chtěla poděkovat učitelům, co nám s tématy pomáhali celý školní rok. Jsme Vám nesmírně vděční. Tato změna témat si myslím, že je velice dobrá. Žáci vypráví o svých koníčcích a z některých nervozita úplně spadne, protože ví, o čem mluví. Se začátku jsme v nervozitě sice byli, ale když jsme se rozpovídali, nervozita upadla. Všem,na které čeká vypracování těchto prací, přeji, ať se jim práce povede a učitelům přeji mnoho trpělivosti.

Kateřina Hudcová - 9.třída