Jdi na obsah Jdi na menu

LVK Čenkovice

26. 2. 2017

Lyžařský kurz v Čenkovicích

 

V neděli 5. února jsme se vydali do Orlických hor a těšili se na sjezdovky v Čenkovicích. V hotelu Atlas na nás čekali čtyřlůžkové a osmilůžkové pokoje, dobré jídlo, také pizza na objednávku a nejvíc nás překvapil pan provozní, který se stal nezapomenutelným symbolem hor.

 

Celkem nás bylo téměř 50 lyžníků a lyžařů, protože jsme se spojili se spřátelenou školou z Ostrova. V pondělí jsme vyrazili na vleky a sjezdovky. Vždy největší ohlas má čtyřsedačková vyhřívaná lanovka na Červené Vodě, kde se pod krytem schováte i před nepříznivým počasím, ale ta je jen za odměnu. Kdo chce se che zahřát, musí projevit dostatek umu na lyžích. Jako vždy jsme byli rozřazeni do tří družstev, tentokrát pod zkušeným vedením Hanky Trávníčkové, Evy a Katky Veselé, vždy pod pečlivým a ostřížím zrakem zkušeného lékaře, který naše drobné otlačeniny s láskou ošetřoval. Všem mnohokrát děkujeme, protože bez nich by to jednoduše nešlo.

 

Večer jsme poslouchali přednášky o bezpečnosti a chování na chatě i na sjezdovkách, přišla za námi horská služba, neslyšící profesionální lyžař, zkoukli jsem zajímavé prezentace i videa, hráli hry, ale hlavně lyžovali.

 

Ve čtvrtek jsme si zpestřili pobyt závody, za které mnozí utržili medaile, diplomy a sladkosti. Ostudu ale neutržil nikdo, protože už třetí den sjížděli i začátečníci velký svah, proto je už nelze nazývat nelyžaři. Náročný úkol jsme splnili na výbornou – lyžařů je v Lipovci a okolí zase o pár víc, a i když je lyžování bezesporu nebezpečný sport, je krásný a my se snažíme jeho krásu dětem ukázat!

                                                     Za všechny spokojené lyžaře a lyžařky vedoucí LVK Katka Veselá