Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet 8. třídy - Králíky a okolí

3. 6. 2017

Výlet ZŠ Lipovec a ZŠ Ostrov u Macochy

Králíky a okolí

 

V pondělí ráno 29. května odjela 8. třída z Lipovce s 8. a 9. třídou z Ostrova u Macochy na třídenní turistický výlet do okolí Králíků. Po cestě autobusem jsme dorazili k penzionu Heřmanice. Tam jsme nechali uschovaná velká zavazadla, abychom je nemuseli s sebou brát na dlouhý pěší výlet.

 

Autobus nás vyvezl na Suchý vrch a pokračovali jsme pěšky na vojenskou tvrz Bouda, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o ochraně českých hranic. Prohlídka trvala 85 minut a šli jsme celkem 125 schodů vzhůru a následně 125 schodů dolů. Byl zde k vidění například těžký kulomet vz. 37, nebo lehký kulomet vz. 26. Po prohlídce jsme šli po hranicích mezi Českou republikou a Polskem směrem k penzionu na večeři.

 

Celkem jsme za pondělí nachodili přes 20 km. V úterý jsme dopoledne zaslouženě odpočívali u penzionu v bazénu, na trampolíně, nebo jsme se jen tak slunili. Po obědě jsme se autobusem dopravili do města Králíky. Tam jsme dostali rozchod a šli jsme na zmrzlinu nebo do různých obchůdků. Až všichni nakoupili, vyšli jsme zpět do Heřmanic. Po 2,5 km začalo pršet, tak jsme se na chvíli schovali na železniční zastávce.

 

Při slabém dešti jsme šli 3,5 km na penzion a všichni jsme se už těšili na večeři. Večeře byla v 18:00 a byla opět skvělá. Po večeři jsme se bavili a tancovali ve společenské místnosti až do večerky, která byla ve 23 hodin.

 

Ve středu ráno jsme byli odvezeni objednaným autobusem na Dolní Moravu k penzionu U Slona. Odtud jsme šli asi 700 metrů do kopce k hotelu Vista a poté jsme jeli lanovkou Sněžník ke Stezce v oblacích. Ze Stezky v oblacích byly krásně vidět okolní hory a příroda. Na úplném vrchu Stezky byla takzvaná kapka, což byla síť, po které se dalo chodit a viděli jsme až na zem. Až jsme od Stezky sjeli lanovkou zpět, dostali jsme rozchod a část z nás šla do Adrenalin parku. Byli jsme na obří houpačce a dvě nejodvážnější šly dokonce i na krok do prázdna, kdy z vrchu věže měly udělat krok mimo pevnou dřevěnou podlahu a následně skočit dolů. Někteří navštívili i bobovou dráhu. Odjeli jsme okolo třetí hodiny odpoledne a cestou v autobuse jsme se dobře bavili. Celý výlet byl super, i přes pondělní až moc dlouhou procházku.

 

Celé osazenstvo výletu děkuje provozovateli penzionu Heřmanice panu Konečnému za krásné ubytování, velmi chutnou stravu, příjemné a ochotné zacházení, za krásný prostorný bazén, trampolínu, houpačku a další sportovní vyžití, které v penzionu naleznete…Děkujeme a doporučuje všem ubytování v tomto penzionu.

 

Lucie Kaňová, 8. třída ZŠ Lipovec

 

Pozn. fotky v galerii