Jdi na obsah Jdi na menu

Projektový den žáků

23. 5. 2018

Projektový den žáků 6., 7., 8. třídy

 

Do projektového dne 30.4. se zapojili i žáci 8. třídy, kteří se bez protestů podíleli na přípravě  programu pro své mladší spolužáky ze třídy 6. a 7. Vytyčenou trasu označili fáborkami, aby zabránili ztrátám. Někteří vložili do vymýšlení úkolů své vlastní originální nápady a skoro to vypadalo, že se většina nadmíru těší, až si své vůdcovství a zodpovědnost vychutnají. Důvěru, kterou jsme do nich vložili, nezklamali.

Na každém ze sedmi stanovišť, jejichž předmětem byly úkoly týkající se zdravovědy, dopravy a někdy byly i fyzicky náročné, měli žáci osmé třídy přednést, vysvětlit, ohodnotit, opravit a sdělit chyby, kterých se žáci při řešení dopouštěli. My učitelé jsme dohlíželi na organizaci a průběh jednak na výchozím stanovišti a někteří přímo v terénu. První čtyři vítězné skupinky byly dvě družstva ze 7. třídy a dvě družstva z 6. třídy.

Žáci si zopakovali některé zásady první pomoci, dopravních pravidel či značek, což bylo úkolem, který byl naplněn a kromě pěkného počasí a nehezky vypadajících škrábanců nebo oděrek, které si někteří žáci odnesli jako suvenýr, prokázali odolnost, někteří překvapivě silnou osobnost a optimismus, aniž by se někdo vážně zranil.

Mgr. E. Korbičková, Mgr. K. Veselá, Mgr. I. Hallová, Mgr. O. Buš

 

Foto z akce zde