Jdi na obsah Jdi na menu

Sedmý ročník sběru papíru

11. 11. 2017

Sedmý ročník soutěže ve sběru starého papíru se vydařil

 

V říjnu 2017  opět  proběhla  na škole v Lipovci již tradiční akce - soutěž tříd ve sběru starého papíru. Byl to již sedmý ročník této soutěže a letos jsme využili nabídku vyškovské firmy Naja servis s.r.o., abychom starý papír třídili, odevzdali u nich a tím se zapojili do jimi vyhlášené soutěže. Navíc jsme získali možnost vyhrát některou z nabízených odměn.

 

Dva týdny v říjnu  žáci nosili do školy starý papír, kartony, noviny, časopisy apod. Občas to bylo  hodně náročné, neboť  žáci přiváželi papír s pomocí rodičů, prarodičů i jiných rodinných příslušníků  často a ve velkém množství. Škola byla skoro zasypaná papírem a téměř jsme nestačili plnit přistavené kontejnery, kterých bylo nakonec odvezeno 14. Kromě toho bylo třeba vše pečlivě zapisovat, registrovat, hlídat a počítat.

 

A jak to dopadlo? Výborně, super, skvěle  – žáci odevzdali  celkem krásných 22 708,24 kg.  Na prvním stupni zvítězila 2.třída, na druhém stupni byli nejlepší sedmáci. Ale je určitě třeba poděkovat všem dětem, které se zapojily – bylo to 146 dětí ( ze 158 ). Všechny třídy za svůj odevzdaný papír již obdržely peníze, které použije každá třída pro svoje  vlastní aktivity – např. výlet, exkurze, bowling, divadlo apod.

 

Děkuji touto cestou všem  žákům a jejich rodičům, prarodičům a rodinným příslušníkům za  pomoc    a za spolupráci při této náročné akci. Také musím poděkovat hlavně chlapcům 9. třídy, kteří  nám s papírem  moc pomáhali a všech 22 tun papíru jim prošlo rukama při odnášení  a nakládání sběru. Oni pomáhali nejvíce, ale když bylo třeba, pomohla i děvčata z 9. třídy nebo osmička. A poděkování  patří i učitelům školy, kteří také pomáhali přebírat sběr od dětí a také se většina z nich do sběrové akce zapojila a přispěla svým třídám.

 

Akce měla určitě velký smysl. Děti zjistily, že se má a musí šetřit příroda, že vydělat penízky není vždy lehké a jednoduché, a také se projevila často síla a obětavost kolektivu.

 

Navíc se nám podařil opravdu husarský kousek – za měsíc říjen byla naše škola společností Naja servis s.r.o. vyhodnocena jako nejúspěšnější v jejich soutěži – jednak jsme v říjnu odevzdali nejvíce papíru ze všech zúčastněných škol ( více než 40 škol) a také jsme odevzdali nejvíce papíru průměrně na jednoho žáka . K  této super zprávě jsme ještě získali finanční odměnu 1 000 Kč a 10 lístků pro žáky do Vida science centra v Brně.

                                                                                   Mgr. Hana  Buchtová, zástupce ředitele

Výsledky celkově

Výsledky_žáci

Pozn. fota v galerii