Jdi na obsah Jdi na menu

Čtvrťáci na turistice

25. 6. 2021
Konec školního roku je neodmyslitelně spjatý s pobytem v přírodě a s výlety. I čtvrťáci si vyrazili 24. června na delší výlet pěšky do Jedovnic.
Využili pohodlné trasy od Kojálu do Senetářova, pak se zastavili v senetářovském kostele, kde jim  mnoho poutavého povyprávěl  pan Zouhar. Děti nejvíce zaujaly krásné varhany, které jsme slyšeti v plném zvuku.
Po krátkém odpočinku  jsme pokračovali k autovrakovišti v Kotvrdovicích, a odtud dále boční cestou mezi pěknými domky až k hřišti a dětským prolézačkám. Zde byl delší oddech určený ke svačince a  vyzkoušení všech houpaček, provazových průlezek i hřiště.
Pak zůstával zdolat poslední úsek okolo Befu až do Habeše a cílem byl jedovnický rybník.
V nohách měly děti docela úctyhodný počet kilometrů, a tak si zasloužily studenou limonádu, zmrzlinu nebo něco dobrého na zub. Po chvilce přišel na řadu  i  fotbálek.
Cestou jsme se všichni docela dobře opálili, stačili jsme si povídat o všem, co nás zajímá, natrhali  jsme si  i lesní jahody a závěr naší turistické vycházky  patřil malému nákupu na městečku v Jedovnicích.
Když přijel náš autobus, byli jsme rádi, že si sedneme do klimatizovaného dopravního prostředku a těšili jsme se na domácí bazén.   Den byl fajn, protože se nic nestalo, nezmokli jsme, hodně jsme toho viděli, zasmáli jsme se a byli jsme na sebe pyšní, že jsme takoví šikovní turisté!!               
Mgr. Jaroslava Školařová