Jdi na obsah Jdi na menu

Program Hasík pro 2. a 3. třídu

        Středeční ráno 19. října začalo v naší škole pro žáčky 2. a 3. třídy opravdu netradičně. Navštívili nás totiž zástupci HZS JMK  Brno, aby dětem představili výukový program zaměřený na práci hasičů. Přivezli s sebou i maskota programu, zeleného plyšového dráčka s červenou helmou, kterého si děti hned na začátku mohly osahat.

        Potom se všichni sesedli do kroužku a aktivně se zapojovali do programu. Nejdříve vzpomínali, kde se mohou s prací hasičů setkat. Potom si zábavnou formou procvičili znalost důležitých telefonních čísel, na která voláme v případě ohrožení. Naučili se také básničku, která jim pomůže tato čísla si pořádně zapamatovat. Děti si také připomněly, jaké informace je třeba sdělit operátorům tísňových linek při ohlašování mimořádných situací. Asi největší ohlas vzbudila uniforma hasiče, jejíž části si děti také mohly vyzkoušet  

        Naši žáčci byli v průběhu programu velmi šikovní. Vždyť mnozí z nich chodí do kroužku mladých hasičů a tak toto téma není pro ně žádnou neznámou. Ani ve vyučování nezapomínáme dětem předávat informace z této oblasti a tak není divu, že žádná otázka ze strany hasičů nezůstala bez správné odpovědi.

        Již se těšíme na další návštěvu v naší škole začátkem prosince.

        

Jana Kolmačková, učitelka 3. třídy

Fotografie ZDE