Jdi na obsah Jdi na menu

Zámek Blansko – exkurze 3.,4. a 6. třídy

Zámek Blansko – exkurze 3.,4. a 6. třídy

Se školou jsme byli na zámku Blansko. Je to tam krásné. Vyráběli jsme svíčky, protože Karel Reichenbach žil na zámku a vynalezl parafín. Všichni jsme si udělali krásné svíčky.  

Dalo se tam koupit spoustu suvenýrů. Potom jsme měli nachystanou prezentaci od pána o Moravském krasu. Povídal nám o jeskyních a netopýrech. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací. Po prezentaci jsme šli do různých expozic. Viděli jsme spoustu kostí a starodávné věci např. bronzového býčka z Býčí skály. Doufám, že se tam ještě někdy podíváme. 

Ema Slezáková, 6. třída

                          

Náš výlet do muzea

11. 4. jsme se zúčastnili exkurze do Zámku Blansko do muzea. Nastoupili jsme do autobusu a vyjeli směr Zámek Blansko.

Po příjezdu nás přivítala paní pokladní. Nasvačili jsme se a pan průvodce nám začal vyprávět o Moravském krasu. Povídal o jeskynních medvědech, a také jak se lidé dříve spouštěli do jeskyní. Pak nás zavedl do první místnosti, kde nás zaujala velrybí čelist. Mohli jsme si poskládat z malých kostí tlapy jeskynního medvěda. Viděli jsme i medvědí kožešinu a dřívější oděv jeskyňářů. Po návratu do promítací místnosti jsme vyplňovali pracovní listy. 

Po přestávce jsme se vyměnili se šesťáky a přešli jsme do výrobny svíček. Tady nám paní vysvětlila postup výroby svíček z parafínu. Mohli jsme si vybrat barvy a sami si vyrobit svíčku. Postup byl velmi jednoduchý.

Rozloučili jsme se a jeli zpátky autobusem do školy na oběd. Exkurze se nám líbila.

 

Adéla Pernicová, Julie Kučerová – 4. třída

Fotografie ZDE