Jdi na obsah Jdi na menu

Výzva 56

16. 9. 2015

Výzva 56 – projekt Zlepšení učení jazyku

 

Na naší škole jsme se zapojili do výzvy 56, to znamená, že jsme dostali finanční podporu na provedení čtenářských dílen, jazykového vzdělávacího pobytu pro žáky v Londýně a jižní Anglii a na vzdělávací pobyt pro jednoho učitele anglického jazyka v Londýně.

 

Finance k šabloně č. 1 – čtenářské dílny - byly využity na koupi cca 400 kusů knih v tištěné podobě. Knihy slouží pro potřeby výuky čtení a literární výchovy – od 2. do 9. ročníku. V každé třídě proběhne během školního roku 10 čtenářských dílen, kde žáci s novými knihami budou pracovat a tím pádem zvyšovat svou čtenářskou gramotnost.

 

Již po prvních zkušenostech je patrné, že si děti nové moderní atraktivní tituly oblíbily a spustila se vlna zájmu o masové půjčování těchto knih. Dále se finance využijí na celkovou podporu čtenářství – tvorba pracovních listů, využití moderní didaktické techniky – např. elektronické knihy.

 

A teď něco málo v číslech. Na čtenářské dílny jsme obdrželi 227 024 Kč, na intenzivní desetidenní jazykový kurz pro učitele 63 519 Kč a na jazykově vzdělávací pobyt pro žáky

 

138 430 Kč – celkem tedy škola z tohoto projektu obdržela 428 973 Kč.

 

Do tohoto projektu jsou zainteresováni učitelé Mgr. Eva Veselá,která má na starost pobyt žáků v Londýně a přípravu čtenářských dílen, a dále Mgr.Ivana Hallová, která absolvuje jazykový pobytový kurz v Londýně na škole CES WIBLEDON SCHOOL.