Jdi na obsah Jdi na menu

Vzdělávací pobyt v Londýně pro žáky

16. 9. 2015

bez-nazvu.png

Imroving learning teaching

zlepšování učení jazyků

CZ.1.07/1.1.00/56.0536

 

 

Vzdělávací pobyt pro žáky v Londýně a jižní Anglii

 

Na naší škole bylo vybráno celkem 12 žáků 6. a 9. ročníku, kteří se zúčastní jazykově vzdělávacího kurzu v Londýně.  Cena zájezdu 9900Kč  je žákům hrazena z projektu, vstupy si hradí žáci sami (cca 3000Kč). Pobyt se uskuteční od soboty 19. září do pátku 25. září. Další finance z této šablony budou využity na nákup didaktického materiálu do anglického jazyka.

 

Žáci budou ubytováni po 4 v hostitelských rodinách v Londýně, kde jim bude zajištěna plná penze (snídaně, oběd formou balíčku a teplá večeře).

 

Odjíždíme v sobotu v 9. 00 od budovy školy. A na co se mohou naši žáci těšit? 

                   

1. den (sobota) : Odjezd z ČR v dopoledních hodinách a přejezd přes SRN a Belgii do francouzského Calais.

 

2. den (neděle): Celodenní prohlídka Brightonu, návštěva nejstaršího akvária na světě Sea Life Centre, procházka středověkými uličkami The Lanes, prohlídka velkolepého Brighton Pavilion a osobní volno na zábavném molu Brighton Pier. Večer ubytování v hostitelských rodinách v Londýně.

 

3. den (pondělí):   Dopoledne 3 lekce anglického jazyka. Odpoledne prohlídka čtvrti City of London (Tower of London, Tower Bridge, Okurka, HMS Belfast, Millenium Bridge atd.) a výjezd rychlovýtahem na vyhlídkovou plošinu nejvyššího mrakodrapu západní Evropy The Shard. Poté přejezd lodí do Greenwiche, focení s nultým poledníkem a odpočinek v největším parku Greenwich Park. Večer návrat na ubytování do hostitelských rodin.

 

4. den (úterý):   Dopoledne 3 lekce angličtiny. Odpoledne výlet do univerzitního města Oxford, pěší prohlídka historického města s průvodcem a návštěva slavné Christ Church College. Večer návrat na ubytování do hostitelských rodin.

 

5. den (středa):   Dopoledne 3 lekce angličtiny. Odpoledne výlet k nejslavnější prehistorické památce na britských ostrovech Stonehenge, dle časových možností krátká zastávka v historickém městě Winchester. Večer návrat na ubytování do hostitelských rodin.

 

6. den (čtvrtek):   Dopoledne návštěva fotbalového svatostánku Stamford Bridge FC Chelsea. Poté pěší procházka historickým centrem City of Westminster (budovy parlamentu, Westmister Abbey, ulice White Hall, královská garda, Buckinghamský palác, Piccadilly Circus, Leicester Square, Chinatown, Trafalgar Square, Covent Garden atd.). Odpoledne návštěva muzea voskových figurín Madame Tussaud´s. Večer odjezd zpět do České republiky.

 

7. den (pátek):   Návrat do České republiky v odpoledních hodinách.

Eva Veselá