Jdi na obsah Jdi na menu

Z projektu do Anglie

8. 10. 2015

bez-nazvu.png

Imroving learning teaching

zlepšování učení jazyků

CZ.1.07/1.1.00/56.0536

 

ZŠ Lipovec a ZŠ Ostrov v Londýně

 

Díky výzvě 56 se naše základní školy dostaly na vzdělávací pobyt do Londýna a jižní Anglie. Z každé školy jelo 12 žáků. Doprava, ubytování a strava byly hrazeny z projektu (9 990Kč na žáka), vstupy do památek si děti platily samy (75 Liber).

 

V Londýně žáci navštěvovali kurz, kde se zdokonalili v angličtině. Výuka probíhala pomocí her, rozhovorů, dramatických scének a skupinového učení. Žáci vše perfektně zvládli a určitě se mnohé naučili. Každý žák obdržel certifikát.

 

Kromě výuky jsme absolvovali velmi bohatý a náročný program. Za zmínku stojí návštěva mrakodrapu The Shard (rozhled na celé město), stadionu FC Chelsee, muzea voskových figurín Madame Tussaud´s, Christ Church College v Oxfordu – byli jsme přímo v jídelně, kde se natáčel Harry Potter. Úchvatné je i lázeňské letovisko Brighton – pláže, nejstarší akvárium a slavný Royal Pavilon.

 

Viděli jsme i londýnskou klasiku - Tower of London, Tower Bridge, Okurka, HMS Belfast, Millenium Bridge, budovy parlamentu, Westmister Abbey, Buckinghamský palác, Piccadilly Circus, Trafalgar Square a Covent Garden a spoustu dalších památek.

 

Děti byli ubytováni v hostitelských rodinách, takže i zde si mohly procvičit svou angličtinu. S ubytováním, stravou, programem, tedy s veškerými službami CK Royal jsme byli více než spokojeni. Cestovní kanceláři a manželům Maršíkovým, kteří vše zařídili, děkujeme.

 

Úžasný zážitek. Angličtina v praxi. Krásné kulturní památky. Super týden v Anglii!

Eva Veselá