Jdi na obsah Jdi na menu

Československý projekt – Záložka do knihy

31. 10. 2023

Naše škola se zapojila do Československého projektu – Záložka do knihy. Jedná se již o 14. ročník tohoto projektu, který organizuje paní Mgr. Rozália Cenigová (Oddelenie knižničných a informačných služieb, Odbor podpory neformálneho vzdelávania, Národný inštitút vzdelávania a mládeže, Bratislava).

Měli jsme za úkol vytvořit záložky do knihy s literární tematikou. Záložky pošleme slovenské škole, která nám byla přidělena – ZŠ Papradno.

Cílem celého projektu je navázání kontaktů mezi českými a slovenskými základními školami a podpora čtení prostřednictvím výměny záložek do knih.

Věříme, že výměnou záložek navážeme spolupráci, přátelské kontakty, žáci se blíže seznámí se slovenštinou,   místními zvyky, kulturou a celkovou atmosférou, která panuje na slovenské škole.

 

Společně se záložkami (celkem 90 kusů), které vyrobili žáci 2. stupně posíláme naší spřátelené slovenské školy i propagační materiály obce Lipovec. Moc děkujeme Obecnímu úřadu Lipovec za krásné nástěnné hodiny se znakem obce, magnetky, prkénka, informační brožury a jiné materiály, které putují do Základní školy Papradno.

Věříme, že spolupráce škol bude i v budoucnosti pokračovat a bude přínosná pro obě zúčastněné strany. Již nyní jsme se domluvili na výměně vánočního přání.

Eva Veselá

Fotografie ZDE