Jdi na obsah Jdi na menu

Téma Anorexie

6. 11. 2006

Beseda na téma „ANOREXIE“

V rámci rodinné výchovy nám Mgr. Hana Buchtová domluvila besedu se slečnou Dvořákovou na téma anorexie a její nebezpečí, kterou na vlastní kůži zažila. Beseda se uskutečnila 25. října pro žáky 8. a 9. ročníků.

Slečna Barbora Dvořáková nás svým poutavým a osobitým vyprávěním velice zaujala. Seznámila nás se svým příběhem, který postupně rozváděla, až k jejímu konečnému vyléčení. Do vyprávění zakomponovala také příběhy ostatních nemocných, které se kolem děly během její rekonvalescence v brněnské nemocnici.

            Když se beseda pomalu a jistě blížila ke konci, dostali jsme každý možnost projevit se sám za sebe. Kdokoli se mohl zeptat na různé věci týkající se tohoto ožehavého tématu. Této možnosti jsme s velkou chutí využili a slečnu jsme zahrnuli různými otázkami, které se týkaly jak teorie, tak i dalších jejich zkušeností s nemocí. Z této reakce vyplynulo, že nás tohle téma z úst slečny Dvořákové, opravdu velice zaujalo. Všichni jsme si uvědomili, o jak závažné onemocnění se jedná, a jak je nebezpečné. Jménem všech jí vyslovuji velký obdiv, že všechna úskalí překonala. Děkuji našemu vedení školy, že pro nás takováto setkání organizuje.

 

                                                                                                                       Monika Bejčková

                                                                                                                                                 9.A