Jdi na obsah Jdi na menu

Projekty 9.třídy

8. 6. 2008

Země EU v ZŠ Lipovec

 

 

 

 

 

Již po několikáté se naši žáci 9.ročníku zúčastňují práce na projektech, které se týkají zemí EU. Žáci se rozdělí do několika skupin a každá skupina si vylosuje některou ze zemí EU. Poté následuje zhruba tří denní práce ve skupinách, kde žáci vyhledávají, shromažďují a následně zpracovávají patřičné informace. Výsledkem celkové práce je výtvarné zpracování informací o dané zemi a veřejná prezentace před svými učiteli a žáky 2.stupně.

Mimo základní informace se žáci snaží sami připravit nějaký pokrm, typický pro vybranou zemi nebo zaujmout posluchače nějakou zajímavou zvláštností. Je pravdou, že o některé zemi se dá získat nepřeberné množství informací, ale také jsou země, o kterých těch informací mnoho není.......

V letošním školním roce padla řada na Rakousko, Slovinsko, Itálii a Estonsko. Všechny výsledné práce byly pěkné, každý člen skupiny prezentoval svou část před publikem, někde byla vidět také nervozita.........to vše k tomu patří. Žáci si vyzkoušeli, že není jednoduché nejen získat vše potřebné ke zpracování, ale pak předstoupit před množství posluchačů a zaujmout svým výkladem. Na závěr přišlo hodnocení jednotlivých skupin, samostatně hodnotili učitelé a jednotlivé třídy 2.stupně. Výsledkem bylo, že tím nejlepším projektem bylo zpracování o Estonsku.