Jdi na obsah Jdi na menu

Sloupský slavík 2009

20. 6. 2009

Sloupský slavík

V úterý 16. června jsme se sešli v útulném sále kulturního domu ve Sloupě. Již pátým rokem se uskutečňuje přehlídka pěveckých sborů Sloupský slavík, kterou organizuje Základní škola Sloup pod vedením svého ředitele Mgr. Pavla Dočekala. Z šesti škol, sdružených do regionálního sdružení Cirsia, disponuje dětským sborem právě Sloup a Lipovec se svými vedoucími - Olgou Hlouškovou a Kateřinou Veselou. Pravidelným hostem je sbor ze Základní školy TGM z Blanska s paní dirigentkou Evou Janíčkovou. Tentokrát byl příjemným zpestřením také dramatický kroužek z téže blanenské školy, který si připravil dramatizaci dvou pohádek - O dvanácti měsíčkách a Budulínka. Sloupský sbor měl na repertoáru veselé, optimistické a známé písně z dílny ostřílené dvojice - pánů Svěráka a Uhlíře, lipovecký sbor příjemně překvapil svou pestrostí výběru, dvojhlasým zpěvem i živým doprovodem a blanenský sbor se letos soustředil na písně mladého zpěváka Josefa Vágnera.

 

Náš repertoár tvořilo 7 písní - Rodinný twist nejen pro mámy a táty, oscarová píseň Glena Hansarda a Markéty Irglové Falling Slowly, jazzový kánon Hallo Django, rozverná písnička z filmu Ať žijí duchové Pramen zdraví, romantická píseň Elvise Presleyho - I Can´t Help Falling In Love With You, písnička z 60.let, známá z přepracování pro filmový muzikál Rebelové, Pátá a Poslední zvonění, hodící se tematicky ke kýženému datu - k úterý 30. června. Doprovod výborně zajistil Bc. Jiří Marek, který jej nahrál digitálně ve studiu a naživo poslední písničku doprovodila Pavlína Zouharová, žačka 8. ročníku.

 

Touto cestou děkujeme pořadatelům za uskutečnění této pěvecké akce, za výborný doprovodný program pro všechny účinkující nejen ve formě stepujících děvčat v tělocvičně a lahodého párku v jídelně, ale také za metodickou poradu pedagogů, včetně evaluace této akce. Rozloučím se citátem Alberta Einsteina, teoretického fyzika, který je považován za jednoho z nejvýznamnějších vědců všech dob: "Konec světa bude, až přestanou lidé zpívat. " Doufám, že nám se to nestane...

 

 

 Mgr. Kateřina Veselá, učitelka hudební výchovy

 

 

 

 

Obrazek