Jdi na obsah Jdi na menu

Projektové hodiny Př

25. 3. 2010

Projektové vyučování

Mohli existovat draci ?

 

V hodinách přírodopisu a výtvarné výchovy žáci 7. třídy při probírání učiva o plazech sbírali informace a tvořili hypotézy zda draci byli jen v pohádkách. Nebo jestli jejich existence má vědecký základ. Debata a názory byly opravdu zajímavé.

Výsledky bádání ztvárnili do konkrétní podoby – viz nástěnka ve škole a následující fotografie i s jejich autory. Mgr. Martina Pekárková

 

 

 

 

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->

 Žáci 7. třídy se svými díly.

 

 

 

 

 

 

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Nácvik první pomoci

 

 

 

 

V lednu a únoru žáci 9. třídy v hodinách předmětu Praktika z přírodopisu nacvičili zásady první pomoci. Zvládli prakticky stabilizovanou polohu, ošetření poranění bezprostředně ohrožujících život, přivolání Rychlé zdravotnické pomoci i základy obvazové techniky.

Důkazem je i následující foto. Mgr. Martina Pekárková

 

 

 

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recyklohraní

 

Naše škola se zapojila do akce vyhlášené MŠMT pod názvem Recyklohraní. Ve škole provádíme sběr nefunkčních baterií a drobných elektrozařízení, na které nám firma

ASEKOL s.r.o. poskytla speciální nádobu a kontejner.

Během této akce plníme také různé úkoly. V měsíci únoru to bylo 3D zpracování ideálního spotřebiče. Na následující fotografii vidíte dílo tří žáků 7. třídy – M. Vondála, V. Formánka, M. Pořízka, popis je přiložen.

 

 

 

IDEÁLNÍ ELEKTROSPOTŘEBIČ – KITCHENBUTLER

 

 

 

 

 

 

 

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->

 

 

 

Popis spotřebiče:

 

Hlava spotřebiče slouží jako kávovar. Pod ní se nachází krk ( modrá barva ), který slouží jako topinkovač. Hlavní část trupu tvoří mikrovlnná trouba a horkovzdušná trouba. Ruce pomocníka fungují jako rychlodšťavňovač. Levá noha – rozmrazovací box, pravá noha – ohřev pečiva.

 

 

 

Náš kuchyňský pomocník KITCHENBUTLER je napájen solárními bateriemi. Teplo, které vzniká při pečení v horkovzdušné troubě, je využíváno pro ohřev vody v kávovaru nebo v rozmrazovacím boxu popř. ohřívači pečiva.

 

 

 

Tento spotřebič je opatřen kolečky, a proto jej libovolně můžeme přemisťovat po kuchyni nebo bytě. Jeho celkový vzhled je nepřehlédnutelný.