Jdi na obsah Jdi na menu

PROJEKTY ZEMĚ EU 2010

23. 6. 2010

Projekty EU

 

 

 

 

Tento rok už tradičně žáci 9.třídy měli za úkol vypracovat projekt země evropské unie, kterou si vylosovali.

Vše začalo v pondělí 7. června, kdy nám Mgr. Hana Buchtová zadala zadání projektu a vysvětlila všechny informace týkající se projektu. Poté jsme se rozdělili do skupin. Každá skupina si vylosovala zemi na, které později pracovala.  Na výběr byli tyto země: Malta, Kypr, Lotyšsko, Lucembursko a Portugalsko.

               V úterý 8. června jsme sháněli veškeré informace o jednotlivých zemích na internetu nebo v knihovně. Ve středu naší povinností bylo vypracovat velký plakát, na kterém muselo být něco nalepeného, vytisknutého a ručně napsaného. Ve čtvrtek se většina skupinek vydala do cvičné kuchyňky, kde připravovali ochutnávky pokrmů tradičních jídel v zemi.

            A byl tu pátek, náš obávaný den, jak to všechno zvládneme. První hodinu jsme měli možnost si projekty vyzkoušet nanečisto. V 9 hodin se už na nás do třídy přišel podívat zbytek celého druhého stupně a o chvilku později začala první skupinka, což bylo Lucembursko. Za ním následoval Kypr, Malta, Lotyšsko a nakonec Portugalsko. Myslíme, že se nám projekty zdařili a doufáme, že se to líbilo i divákům a samozřejmě učitelům. Je to další zkušenost do budoucnosti, jakou nám mohla základní škola dát.

 

 

 

 

 

 

      Pavlína Zouharová a Dominika Škvařilová, 9.třída