Jdi na obsah Jdi na menu

Jedovnická kuňka 2013

2. 4. 2013

 Jedovnická kuňka 2013

kun1.jpg

A je to tu zase! Sportovní klání se přesunulo na pole umělecké a soutěžíme ve zpěvu! Je už zaběhlou tradicí, že každá z 6 škol Cirsia pošle 5 čísel na Jedovnickou kuňku. O kuňkání ale nemůže být řeč. Písně jsou na profesionální úrovni – buď s karaoke doprovodem, anebo s tím živým – kytarou, klavírem. Sóla, dua i tria rozezní jedovnické kino a my čekáme s napětím, jak vše dopadne.

Letos to bylo o5 triumfální! Z pěti čísel jsme měli 2 první a 2 druhá místa. Bylo nám líto, že naše želízko v ohni Terezka Škvařilová onemocněla a tím nemohlo zaznít jak její sólo, tak s Davidem Štěpaníkem vyvedené duo. Náhradníci ale nezklamali. Pepík Pernica, co by hlídač krav, se vyšvihl na příčku nejvyšší, Tcelmen zpívala jako princezna z pohádky, Bětka Průchová s Pepíkem by mohli alternovat v pohádce Princezna Koloběžka I. a nemohli být jinak než první. Trio Míša Šmehlíková, Tcelmen a Bětka nejen zpívaly jako Robinson, ale i stepovaly a obsadily druhé místo stejně jako deváťačky - Anička Zouharová, Monika Soldánová a Lucka Bílková, které zpívaly tříhlasně Evitu, známou muzikálovou píseň.

Radost byla veliká!!! Poděkování ovšem nepatří jen jim, ale také těm, kdo jim pomáhal, a to třeba s výběrem a nácvikem písní (paní učitelky Cabalová, Korčáková, Veselá), ale také těm, kdo je v jejich snažení podporoval. Kromě obětavých maminek, které pohotově převlékaly malé umělce z kostýmu do kostýmu, to byli hlavně naši deváťáci, kteří svým potleskem rozehřáli každé ztrémované srdce! A taky naše paní ředitelka, která v roli porotkyně ohodnotila každý dobrý pěvecký výkon.

 Děkujeme. Za realizační tým se loučí od mikrofonu Katka Veselá

kun2.jpg

kun3.jpg

kun4.jpg

kunka5.jpg