Jdi na obsah Jdi na menu

Lyžovačka 1.stupně - únor 2013

7. 2. 2013

1.stupeň lyžuje v Olešnici

 

unor-2007-skiareal.jpg

www.ski-areal.cz/

www.youtube.com/watch

Lyžařský kurz – Olešnice na Moravě

 

Před jarními prázdninami 6. – 8.února 2013 pořádala ZŠ Lipovec lyžařský kurz pro žáky nižšího stupně ve ski areálu Olešnice na Moravě. 

Celkem se přihlásilo 30 dětí ze ZŠ Lipovec, 1 chlapec ze ZŠ Rozstání. Společně s námi jela ještě ZŠ Ostrov (8 žáků). Polovina dětí neměla s lyžováním žádné zkušenosti a mnozí z nich (15) si půjčovali celé lyžařské vybavení přímo v půjčovně na svahu (200Kč na den).

Žáci byli podle svých schopností rozděleni do družstev a velmi aktivně a s nesmírným nasazením se učili základy lyžování nebo zdokonalovali svůj styl. Celkem se na jejich výuce podílelo pět instruktorů (Mgr. Eva Veselá, Mgr. Kateřina Veselá – ZŠ Lipovec, Mgr. Hana Trávníčková – z řad rodičů, PharmDr. Stanislav Fránek – dobrovolník z řad veřejnosti a Mgr. Marek Veselý – ZŠ Ostrov). 

Celé tři dny nám přálo počasí, podmínky na lyžování byly skvělé. Všichni účastníci byli schopni samostatně vyjet svah na kotvě i pomě a koordinovaně lyžovat. S dětí vyzařovalo nadšení. Velké uznání patří všem, kteří s lyžemi přišli poprvé do kontaktu. Žáci překonávali nejen strach, ale i ostych, který z nich rychle opadl. Všechny účastníky kurzu chválíme i za jejich disciplinované chování.

Zvláštní poděkování patří paní Mgr. Haně Trávníčkové a panu lékárníkovi PharmDr. Stanislavu Fránkovi za jejich aktivní pomoc, kterou vykonávali v době své dovolené. Dále děkujeme žákyním devátého ročníku – Nikole Kučerové a Míše Hájkové – za pomoc při zvedání dětí a oblékání lyžařské výstroje.

Obsluha ski areálu Olešnice na Moravě byla vzorná, všichni se nám snažili vycházet vstříc. Také jim patří naše poděkování. Věříme, že lyžařský kurz uspořádáme i v příštích letech.

          Mgr. Eva Veselá, ZŠ Lipovec