Jdi na obsah Jdi na menu

Sběr papíru opět po roce.......

23. 11. 2012

Opět  po  roce  soutěž  ve  sběru  starého  papíru

Je tomu již rok, co proběhla na škole ZŠ a MŠ Lipovec soutěž tříd ve sběru starého papíru. Do této akce se zapojilo  loni  110 žáků ze 148  a celkem  bylo odevzdáno krásných  8 316 kg starého papíru. sber1.jpg

Protože  tato soutěž měla velký ohlas a velký úspěch, zopakovali jsme ji letos  znovu. V termínu  od 1.10. do 19.10.2012  mohli žáci do školy nosit  starý papír, kartony, časopisy apod. Vše svázané nebo  v krabicích, popsané a zvážené. Občas to byl pěkný fofr, neboť  žáci přiváželi papír s pomocí rodičů, prarodičů i jiných rodinných příslušníků  často a ve velkém množství. Kdo neměl tuto možnost, ten zase obětavě vozil papír v malých balíčcích autobusem nebo nosil  balíky papíru  z domu v ruce. Klobouk dolů!

 A jak to dopadlo ? Byl překonán loňský výsledek, žáci  letos odevzdali nádherných 10 896,85 kg papíru, který  naplnil pět velkých kontejnerů. Za perfektní  výkon  a velké nasazení je třeba pochválit  hlavně všechny třídy prvního stupně, tady bylo odevzdáno přes 8 tun a na prvním místě se umístnila třída druhá s krásnými  2 707,3 kilogramy. Třídy z druhého stupně se zapojily trošku vlažněji, ale i zde byly odevzdány  téměř  2 tuny  a nejvíce odevzdala třída osmá  - 796,6 kg. Je potřeba určitě také  vyzdvihnout  a pochválit nejlepší z jednotlivců – Alžbětu  Průchovou  z 2. třídy ( 1 251 kg) a Terezu  Koskovou  z 8. třídy ( 253 kg ). 

Děkuji  touto  cestou všem  žákům  za účast, jejich  rodičům  za  pomoc  a také  všem  učitelům za spolupráci  při této náročné akci. Také musím poděkovat chlapcům z 8. a 9. třídy, kteří nám s papírem  moc pomáhali a všech 10 tun jim prošlo rukama při odnášení a nakládání sběru.

sber2.jpgAkce měla určitě velký smysl. Děti zjistily, že se má a musí šetřit příroda, že vydělat penízky není vždy lehké a jednoduché, a také se projevila často síla a obětavost kolektivu. Žáci si  určitě budou vážit takto získaných peněz, které budou použity jednotlivými třídami  na exkurze, výlety či jiné školní  akce.

   

 

  Mgr. Hana  Buchtová, zástupce ředitele 

Žáci - sběr 2012

Výsledky ve sběru papíru