Jdi na obsah Jdi na menu

(229)Sběr papíru opět po roce.......

6. 11. 2013

 Ve  škole  v  Lipovci  se  opět  sbíral  starý  papír

 

p1000336.jpg

 

Již dvakrát  proběhla na škole ZŠ a MŠ Lipovec soutěž tříd ve sběru starého papíru – v roce 2011 a v roce 2012. Jelikož je ohlas  na tuto akci rok od roku větší a příznivější, i letos jsme se rozhodli soutěž  zopakovat

 

 V termínu  od 14.10. do 25.10.2013  mohli žáci do školy nosit  starý papír, kartony, časopisy apod. Vše svázané nebo  v krabicích, popsané a zvážené. Občas to byl pěkný fofr, neboť  žáci přiváželi papír s pomocí rodičů, prarodičů i jiných rodinných příslušníků  často a ve velkém množství. Kdo neměl tuto možnost, ten zase obětavě vozil papír v malých balíčcích autobusem nebo nosil  balíky papíru  z domu v ruce. Klobouk dolů!

 

 A jak to dopadlo ? Velice dobře – pro srovnání  uvádím  výsledky  i  roků minulých :                            rok  2011 – 8 316 kg,  rok  2012 – 10 896,85 kg,  rok  2013  – 15 928,1 kg.  Je  jasně vidět, že děti odevzdávají stále větší a větší množství  starého papíru a často trhají rekordy. Na prvním stupni  jednoznačně zvítězila 3. třída, která odevzdala celkem 2267,9 kg  s průměrem na jednoho žáka 188,99 kg ( ! ). Dále následovala třída čtvrtá, první, druhá a pátá. Druhý stupeň se také do soutěže zapojil, ale již méně aktivně, zde je vítězem třída šestá s  odevzdanými   2426,6  kg.  Další  místa obsadila třída osmá, potom devátá a sedmá. Určitě je třeba zmínit  i vítěze v jednotlivcích – na prvním stupni je to Aleš Musil z Lipovce, žák 1. třídy, který odevzdal krásných 839 kg. Tento výkon na celé škole překonal pouze Tomáš Pořízka z Rozstání, žák 6. třídy, který je i současně vítězem na stupni druhém s odevzdanými 1035 kg papíru.Gratulujeme.

                                                      p1000340.jpg                                                                                          

Děkuji  touto  cestou všem  žákům  za účast a  jejich  rodičům , prarodičům a rodinným příslušníkům za  pomoc  a za spolupráci  při této náročné akci. Také musím poděkovat chlapcům z 8. a 9. třídy, kteří nám s papírem  moc pomáhali a všech 15  tun jim prošlo rukama při odnášení a nakládání sběru.

 

Akce měla určitě velký smysl. Děti zjistily, že se má a musí šetřit příroda, že vydělat penízky není vždy lehké a jednoduché, a také se projevila často síla a obětavost kolektivu. Žáci si  určitě budou vážit takto získaných peněz, které budou použity jednotlivými třídami  na exkurze, výlety či jiné školní  akce.

 

                                 Mgr. Hana  Buchtová, zástupce ředitele 

Celkové výsledky

Nejlepší sběrači