Jdi na obsah Jdi na menu

Na lyžáku v Kunčicích

1. 3. 2014

Pro letošní školní rok jsme vybrali opět místo v oblasti masívu Kralického Sněžníku,jen ve vedlejší vesnici než tomu bylo v loňském roce - a to v Kunčicích. Proto jsme také nelyžovali ve skiareálu Kraličáku,ale v areálu Skitech Kunčice,kde jsme využívali především čtyřsedačku. Na to jaká byla letos zima chudá na sníh,tak svahy byly velmi dobře připraveny technickým sněhem,ikdyž okolo již pomalu kvetly květiny. Neodradil nás ani občas déšť,který naštěstí netrval dlouho.

V chatě U smrku jsme zvolili ubytování,bylo to velmi blízko ke svahům a navíc si žáci mohli nechávat lyže přímo u lanovky a tak nám odpadlo denní nošení lyží sem a tam. Opět s námi jeli také žáci ZŠ Podomí a tak jsme chatu naplnili až po strop s kapacitou skoro 50 žáků. Letos bylo oficiálně i poprvé SNB družstvo,takže kdo chtěl tak se mohl místo lyží učit na snowboardu. Milé bylo,že letošního kurzu se zúčastnila skoro celá 9.třída,která to pomalu pojala jako školní výlet a o to víc jim patří uznání,že až na pár jedinců bylo dost i těch,kteří stáli na lyžích poprvé a vše zvládli na výbornou.

Jako každý rok,tak i letos jsme připravili pro žáky závody ve slalomu,kdy byli 4 výkonnostní skupiny,každý večer se konaly nějaké programové aktivity pro žáky a samozřejmě již tradiční lyžařský kvíz z místa dění. Celkově musíme letošní kurz opět i přes drobné nedostatky hodnotit velmi kladně a už se těšíme na příští školní rok,kdy máme připraven kurz do rakouských Alp.