Jdi na obsah Jdi na menu

Olešnice 2014

ZŠ Lipovec a ZŠ Ostrov na lyžích v Olešnici

Po pololetních prázdninách žáci prvního stupně a šesté třídy ze ZŠ Lipovec a ŽŠ Ostrov vyrazili na lyže do Olešnice. A i když to vypadalo, že se letos snad už ani lyžování kvůli rozmarům počasí neuskuteční, celý čtyřdenní kurz se vydařil.

V pondělí 3. února 2014 jsme se prakticky doklouzali až do Olešnice. Velký dík patří panu řidiči O. Tesařovi ml., který nás i přes velké náledí bezpečně dovezl na místo.

Na svahu jsme se rozdělili do družstev a začalo se s výcvikem. Žáci, kteří se kurzu zúčastnili už loni, si lyžování připomněli u lanového vleku a hned mohli zvesela vyrazit na velký svah.

Opět jsme měli mnoho začátečníků, kteří si dokonce i výbavu půjčovali přímo ve ski areálu. Všichni po dvou dnech tréninku zvládli vyjet na pomě i kotvě a po té zdárně a koordinovaně sjet.

Ze všech vyzařovalo nadšení. Radost z pohybu vykouzlila úsměvy na všech dětských tvářích. Velké uznání patří všem, kteří s lyžemi přišli poprvé do kontaktu. Žáci překonávali nejen strach, ale i ostych, který z nich rychle opadl.

Zvláštní poděkování si zaslouží paní Mgr. H. Trávníčková a pan lékárník Mgr. S. Fránek, kteří nám s celým kurzem pomáhali.

Obsluha ski areálu Olešnice na Moravě byla vzorná, všichni se nám snažili vycházel vstříc.

                                                                 

            Eva Veselá, ZŠ Lipovec