Jdi na obsah Jdi na menu

Přespání ve škole

14. 6. 2014

Páťáci přespávali ve škole


Po kladných zkušenostech z počátku roku jsme se opět rozhodli přespat ve škole. V pondělí 28. dubna jsme se sešli a hned se vrhli do práce - museli jsme si uvařit bramborový guláš k večeři. Po kulinářských přípravách jsme vyrazili na ranč Kopaniny. Došli jsme sice za krásného slunného dne, ale ihned po našem příchodu se zatáhlo a pršelo a pršelo a pršelo…


Slíbený táborák se uskutečnil, i když uvnitř ve srubu v krbových kamnech, ale pochutnali jsme si.  Projížďky na koních se museli odložit, ale dočkali jsme se jich v pátek. Vyrazili jsme na hodinovou projížďku po lese a ověřili jsme si v praxi, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu.


Po přespání ve třídě jsme se rychle nasnídali a spěchali na autobus. Měli jsme naplánovanou exkurzi v jeskyni Výpustek. Cestou jsme se zastavili v chrámu Panny Marie ve Křtinách a jako bonus jsme si mohli prohlédnout chrám za doprovodu pana faráře a ještě jsme slyšeli krásnou zvonkohru.


Z Křtin jsme pěšky vyrazili na Výpustek, kde nás čekala zajímavá prohlídka jedné velmi netradiční jeskyně. Po prohlídce následovala cesta do Lipovce, oběd a ukončení akce. Strávili jsme pěkné dva dny a jsme bohatší o řadu nových zážitků.

Eva Veselá 

 

fotky z akce