Jdi na obsah Jdi na menu

Zájezd do divadla II.

25. 11. 2013

 

 

moli.jpg

 

 DIVADLO – LAKOMEC

 

 

dsc_0359.jpg

     Byl čtvrtek večer, když se před lipoveckou základní školou začali shromažďovat žáci, rodiče, učitelé a ostatní divadelní nadšenci. Po příjezdu autobusu se všichni posadili a mohlo se vyrazit. V autobusu nám zkušená organizátorka Mgr. Katka Veselá předala lístky a všichni už se nemohli dočkat. Autobus zastavil před nádherně osvětleným Mahenovým divadlem a oči všech upoutal velký nápis ,,Dnes hrajeme: Lakomec od Moliéra“.  

     Vešli jsme do nazdobeného divadla, občerstvili se a šli se posadit do úžasné druhé řady! A potom následovali opravdové, obrovské porce humoru. 

     Divadlo vyprávělo příběh pana Harpagona, který měl rád svoji truhličku s penězi víc než svoji rodinu, a proto bránil v lásce jak svému synovi Kleantovi, tak své dceři Elišce. Harpagon se chtěl oženit s mladou a velice krásnou Marianou doslova proto, aby ušetřil. Netušil však, že Mariana je zamilovaná do jeho syna Kleanta a on do ní. Také nevěděl, že jeho dcera Eliška je zamilovaná do jeho správce Valéra, který se mu snaží zalíbit, aby dostal jeho dceru. Poté se ale na scéně objeví Frosina, která je něco jako,,dohazovačka“, a ta se snaží dělat vše pro to, aby každý z Harpagonova služebnictva a rodiny byl spokojený. Nakonec nezbývá nic jiného než ukrást Harpagonovi truhličku! Když to Harpagon zjistí, začne dělat vše pro to, aby ji dostal zpátky. Když ji získá zpět, tak konečně všichni získají své štěstí. 

dsc_0363.jpg

     Divadlo bylo krásné. A i přes malé zaškobrtnutí herečky, která ztvárnila roly Elišky, díky které jsme se opravdu pobavili, se nám představení opravdu moc líbilo. Myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že i 300 let stará komedie umí pobavit a rozveselit stovky lidí a jediné, co k tomu potřebujete, je najít si čas jít do divadla.

 

                                                               

 

Eliška Bejčková – osmačka