Jdi na obsah Jdi na menu

Ještě něco z loňského šk.roku......

26. 8. 2014

 Druháci se čtvrťáky na společném výletě

      Sloupsko-šošůvské jeskyně a lanové centrum v lomu Velká dohoda se staly cílem našeho školního výletu ve čtvrtek 12. června.

     V osm hodin ráno jsme odjeli od školy objednaným autobusem do Sloupu přímo k jeskyním. Paní učitelky koupily lístky na prohlídku krátkého okruhu a potom nás odvedly  před jeskyni, kde nás přivítala paní průvodkyně. Ta nám pověděla o Dr. Wanklovi a profesoru Absolonovi, kteří zde prováděli výzkumy. Ukázala nám Eliščinu jeskyni, mohutné propasti, bohatou krápníkovou výzdobu a také místa, kde se léčí astmatici. Prohlídku jsme ukončili v jeskyni Kůlna, která byla kdysi osídlena pravěkými lovci. Odtud jsme se vrátili zpět k pokladně, abychom si koupili různé suvenýry a pohledy. Potom jsme se nasvačili a odešli jsme pěšky do lomu Velká dohoda, kde je postaveno lanové centrum. Paní učitelka nás rozdělila do tří skupin, které se střídaly na překonávání překážek. Když si každý z nás všechno vyzkoušel, vrátili jsme se třešňovou alejí zpět do Lipovce.

        Myslím, že se nám všem výlet moc líbil.  

                                         Silvie Raušová, 4. třída

 

kolmja.jpg

 

 

Divadelní kroužek

Ve školním roce 2013 – 14 jsme nacvičili pohádku Honzík a štěstí, se kterou jsme vystoupili v polovině června - dopoledne pro žáky školy a odpoledne pro veřejnost.

Do kroužku chodilo celkem 20 žáků, a to od první až po devátou třídu. Děti se snažily zapamatovat text, mluvit nahlas a zřetelně a podat co nejpřesvědčivější divadelní výkony. V režii žáků byly i kulisy a obsluha počítače. Všichni vynaložili velké úsilí, překonali obrovskou trému a byli odměněni potleskem.  

Eva Veselá

 

Páťáci v Praze

V úterý 10. června  jsme vyrazili do Prahy. Dopoledne jsme měli domluvenou exkurzi v Senátu ČR, přilehlé Valdštejnské zahradě a Kolovratském paláci. Celou dobu nás provázel pan senátor Jozef Regec, který žákům odpovídal na dotazy a velmi přijatelnou formou nám povyprávěl o práci v politice i o své bývalé sportovní kariéře. Žáci mohli zasednou do senátorských křesílek, obhlédnout hlasovací zařízení a navštívit pracovny a kanceláře, kde se normálně veřejnost nedostane.

Ani horké počasí nás neodradilo od procházky po Karlově mostě, ale už jsme rychle spěchali do ZOO. Celé odpoledne jsme strávili v zoologické zahradě. V Zoo všechny nejvíce zaujali sloni, obrovská želva, tuleni, medvědi, lvi, ale i lanovka a brouzdaliště. K vidění tu bylo opravdu mnoho.

Eva Veselá