Jdi na obsah Jdi na menu

Mexico

9. 12. 2014

Projekt Kouzelná planeta

Jedná se o multimediální projekt známých fotografů a cestovatelů Kateřiny a Miloše Montani. Je určený pro žáky II. stupně základních škol, pro studenty gymnázií. Kateřina a Miloš MOTANI zavedou žáky během svého sto minutového promítání do těch nejzajímavějších zemí a na nejúžasnější místa naší planety. Podělí se také o své nespočetné zkušenosti a nejrůznější úsměvné, romantické, napínavé i dobrodružné cestovatelské zážitky. Pásma jsou velmi živě zpracovaná. Diváci si připadají jako by byli sami na cestě.

Žáci naší školy se ve středu 3. prosince vypravili do jedovnického kina na program Mexiko a velryby.

Žáci byli nadšení, zde jsou jen malé střípky z jejich zážitku.

…Hrozně se nám líbilo, jak paní Kateřina Montani ukazovala svá videa, jak kolem ní plavala divoká velryba, kterou si dokonce pohladila….

Pouštěli vylíhlé želvičky do moře, pořádali želví závody, smutné ale je, že ze sta vylíhlých želv přežije jen jedna…

Když měl nastat 21. 12. 2012 konec světa, paní Kateřina s manželem byli v Mexiku a vše prožívali s tamějšími obyvateli. …Bylo úžasné, jak na údajný konec světa byli všichni pospolu (až se mi chtělo brečet), všichni se objímali, modlili, očekávali…

…Mexiko je úžasná země, po této přednášce bych se tam hned rozjela. Zaujala mě i hudba a kreativita, s jakou byl celý projekt utvořen…..Také bych chtěla někdy pouštět malé želvy do moře, vidět mumie, uličku Mrtvých a vůbec prožít celou atmosféru této nádherné země.

Úryvky z prací žáků 8. ročníku v hodině ČJ 

mexcc.png